Coronavirus: Ook Sachsenring GP verplaatst of afgelast

406
sachsenring
Het Sachsenring CIrcuit | foto© Nico Schneider

De Duitse autoriteiten hebben woensdag 15 april bekend gemaakt dat men vanwege de uitbraak van het coronavirus tot 31 augustus 2020 geen grootschalige evenementen zal toestaan. Deze beslissing houdt in dat de Duitse Grand Prix (19 t/m 21 juni) op de Sachsenring niet op de oorspronkelijke datum verreden zal kunnen worden.

De 2020 MotoGP-kalender zal binnenkort opnieuw een verandering ondergaan. Nadat de eerste acht Grand Prix weekenden van het seizoen al werden uitgesteld of verplaatst lijkt nu ook de negende ronde op de Sachsenring (19 t/m 21 juni) aan het rijtje te worden toegevoegd. De Duitse regering heeft namelijk besloten dat er tot 31 augustus geen grootschalige evenementen op Duits grondgebied worden toegestaan.

Het besluit heeft niet alleen betrekking op de MotoGP kalender, ook de Duitse ronde van het FIM Superbike World Superbike Championship welke in het weekend van 31 juli t/m 02 augustus op de kalender staat valt binnen deze termijn.

Saillant detail is dat zowel het MotoGP evenement op de Sachsenring als ook de WorldSBK ronde in Oschersleben beiden voorafgaand zouden worden verreden aan de twee evenementen op het TT Circuit Assen, de Dutch TT (26 t/m 28 juni) en de reeds verplaatste Nederlandse ronde van het WK Superbike (21 t/m 23 augustus).

Een officiële aankondiging van de FIM en Dorna is er nog niet, dit zal gezien bovenstaand besluit echter nog slechts een kwestie van tijd zijn.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App