De IDM-organisatie heeft bekend gemaakt dat het eerste wedstrijdweekend voor de IDM Superbike 1000 klasse op de Sachsenring, welke in het weekend van 8 t/m 10 mei op de kalender stond, vanwege de uitbraak van het coronavirus is afgelast.

De eerste wedstrijd voor de IDM Superbike 1000 klasse op de Sachsenring zou verreden worden samen met de ADAC Sachsenring Classic. Donderdag heeft de organisatie echter bekend gemaakt dat het evenement vanwege de uitbraak van het coronavirus geen doorgang zal vinden. Met deze beslissing komen ook de in het voorprogramma van het traditionele evenement te verrijden IDM Superbike 1000 wedstrijden te vervallen

IDM serie manager Normann Broy: “Na een pauze van zes jaar keken we er erg naar uit om als IDM terug te keren naar het bekende en historische Sachsenring circuit. Maar gezien de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen is de beslissing van ADAC Saksen begrijpelijk.”

In Stuttgart werkt IDM-promotor Motor Presse ondertussen gewoon verder aan de organisatie van het 2020 IDM-seizoen. ADAC Sachsen heeft het evenement op de Sachsenring officieel geannuleerd, er is derhalve geen alternatieve datum voor de IDM Superbike 1000 klasse.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App