Coronavirus: SXSW in Austin afgelast, Amerikaanse Grand Prix volgt?

358
americas
Red Bull Grand Prix of the Americas 2016 | foto© Repsol media

Staat ook de Amerikaanse Grand Prix op losse schroeven? Afgelopen nacht is bekendgemaakt dat het wereldberoemde South by Southwest (SXSW) festival niet door zal gaan vanwege de dreiging van het coronavirus. Het raceweekend op het Circuit of the Americas staat slechts een aantal weken later op de agenda. 

Na het afgelasten van de MotoGP race op het Losail International Circuit in Qatar en het verplaatsen van de Thaise Grand Prix naar begin oktober lijkt ook de Amerikaanse Grand Prix op het Circuit of the Americas nu onder vuur te liggen. Over een week zou het wereldberoemde technologie-, film- en muziekfestival van start gaan in Austin, Texas maar de lokale overheden (City of Austin) hebben besloten het festival niet door te laten gaan.Er zijn nog geen besmettingen in Austin tot dusver maar men vreest dat het virus meegenomen wordt door de vele bezoekers die van over de hele wereld naar de Texaanse stad komen. Echter heeft een groot aantal bedrijven (en artiesten) de afgelopen dagen ook al de stekker uit het festival getrokken vanwege het coronavirus, waaronder Netflix, Apple, Twitter en Facebook.

Nu is natuurlijk de vraag wat dit voor een gevolgen heeft voor de Grand Prix of the Americas, die gepland staat in het weekend van 3, 4 en 5 april. Ook bij de Grand Prix komen mensen vanuit de hele wereld (coureurs, teams, werknemers in de paddock, pers, gasten en uiteraard bezoekers) waardoor in principe dezelfde situatie als het SXSW festival geldt.

Na het afgelasten van de MotoGP race in Qatar en het uitstellen van de Thaise Grand Prix zou het Circuit of the Americas de seizoensopener zijn voor de MotoGP klasse. Het kan dus maar zo zijn dat we nog langer moeten wachten voordat we de koningsklasse voor het eerst in actie gaan zien: het besluit zal grotendeels bij de lokale overheden liggen. Tot die tijd kunnen we in ieder geval dit weekend nog genieten van de Moto3 en Moto2 actie op het Losail International Circuit in Qatar.

Wordt vervolgd …