Oschersleben toneel van Dutch Open spektakel. In het weekend van 28 en 29 mei 2005 staat op het Duitse circuit van Oschersleben de vacansoleil ONK-wegrace gepland. Een unicum want voor het eerst wordt een Dutch Open race buiten de Benelux georganiseerd. De organisatie is in handen van CRT.

CRT
CRT bestaat al vanaf 1992. Aanvankelijk begonnen als organisatie voor Circuit Rijvaardigheids Trainingen breidde CRT in 1998 de zaken uit met de KNMV Cup. Deze wedstrijdserie was vooral bedoeld om op eenvoudige wijze aan races mee te kunnen doen. Het Dutch Open leek voor velen te hoog gegrepen, zowel wat sportieve prestaties betreft als ook financi‘le inspanning. De KNMV Cup voorzag in een behoefte. De toestroom was nauwelijks te stoppen en binnen deze wedstrijdserie kreeg ook jong talent een kans in een speciale 125cc Juniorklasse, later een Aprilia RS250 Challenge, een Yamaha R6 Cup en afgelopen seizoen ook een Suzuki Vobis Cup en Juniorstock (vanaf 2005 de Superstock 600). Veel talenten zijn op deze wijze klaargestoomd voor het grote werk in bijvoorbeeld 125cc- en Supersport 600 klassen.

Vanwege de steeds grotere problemen met de stratencircuits in Nederland zocht de KNMV al jaren naar een buitenlandse uitbreiding van de wedstrijdserie. In 2004 werd CRT benaderd om de mogelijkheden op dit gebied te bestuderen. CRT had in voorgaande jaren al veel ervaring opgedaan met de organisatie van wedstrijden voor de KNMV Cup in Oschersleben en op de Nˆ_rburgring. Voor 2005 werd uiteindelijk gekozen voor het circuit van Oschersleben als toneel voor een wedstrijd om het Dutch Open.

Oschersleben
Het circuit van Oschersleben werd geopend in 1995 en mag sinds die tijd het WK Superbike en het DTM herbergen. Volkswagen gebruikt het circuit als testbaan voor zijn nieuwe modellen. Het circuit is aangelegd met oog op de veiligheid van coureurs, maar zeker ook van de toeschouwers. Voor de toeschouwers is het bovendien mogelijk om vanaf hoger gelegen tribunes een zeer goed beeld te krijgen van het wedstrijdverloop. Oschersleben ligt op de weg van Hannover richting Berlijn en de afstand tot Utrecht bedraagt ongeveer 550 km.

Dubbele races
Op 28 en 29 mei aanstaande mag het Dutch Open van start gaan in Oschersleben en het belooft een spektakel te worden. De Supersport, de Dutch Superbikes, 125cc en 250cc, de nieuwe Superstock 600 en de KNMV Cup klassen Juniorcup, Vobis SV Cup, klasse tot en boven 600cc zullen van start gaan in maar liefst twee races. Dubbele punten zijn hier dus te verdelen!

Extra trainingen
Voor veel mensen is het circuit van Oschersleben een compleet nieuw circuit en daarom is er op vrijdag 27 mei gelegenheid tot extra trainingen. Voor deelnemers is het interessant te weten dat op vrijdag getraind kan worden voor een bedrag van Û 150,00 daarvoor kan men vijf sessies
van 20 minuten rijden.
De toeschouwers kunnen voor de vriendelijke weekendprijs van Û 15,00 terecht op het circuit. Zeker de moeite waard als je bedenkt dat er in alle klassen twee races op het programma staan!!

Voor meer informatie aangaande inschrijvingen:
CRT Lelystad tel.: 0320 Ð 28 29 18 e-mail: info@crtholland.nl

Voor meer informatie over het circuit verwijzen we naar de website van het
Motopark Oschersleben: http://www.motopark.de

Bron: KNMV
Foto: Evert Slager (evert@racesport.nl)