Het is voor veel mensen een droom, anderen doen niets liever en gaan, zodra het ook maar kan, met de motor eropuit. Kernwaarden: vrijheid, ronkende motoren en het landschap ontdekken. Wat is er mogelijk in eigen land?

Zoals je op de fiets andere dingen ziet dan wanneer je met een auto reist, geldt dat ook voor reizen met een motor. De beleving is van een andere orde. Het landschap raast aan je voorbij, maar je voelt het des te meer. Je bent immers constant in de buitenlucht en neemt de elementen zoals ze zijn.

Wie meent dat alleen de zomermaanden voor een motortocht of motorvakantie geschikt zijn, heeft het mis. Vaak zijn de maanden september en oktober supermooi om er met de motor op uit te gaan.

Motortochten in je eentje of met een groep?
De Ted Baker tas met laptop laat je thuis en kiest voor een flinke weekendtas die je meeneemt om een paar dagen heerlijk over de wegen te razen en leuke bestemmingen op te zoeken. Of je nu in je eentje reist of met een groepje.

Motorreizen blijken overigens in populariteit te stijgen. Georganiseerde reizen blijken het goed te doen omdat de organisatie je, zonder dat je daar zelf naar op zoek hoeft, de mooiste binnenwegen opstuurt. Vaak worden op deze manier snelwegen vermeden en kun je heerlijk van het landschap genieten. Vooral in eigen land, omdat het reizen naar andere landen nog altijd op dit moment niet wordt aangeraden. Heb je geen eigen motor, dan kan er altijd een motor worden gehuurd.

Een motorweekend in Nederland is dan ook een echte aanrader voor het najaar en er zijn websites vol mogelijkheden om te overnachten, speciaal voor motorrijders. Vaak kun je per provincie te leukste plekjes vinden om je motor te parkeren en te genieten van een fijne overnachting en heerlijk eten. Van hotels tot campings, ze zijn speciaal ingericht voor motorrijders.

Een motorweekend in eigen land
Als voorbeeld pakken we even de meest noordelijke provincies waar je langs de Waddenzee kunt toeren of juist kunt kiezen voor een rondje langs het IJsselmeer. Dat biedt een heel ander zicht dan vanachter een autoruit en hoe leuk is het om op de meest bijzondere plekken en in kleine vissersdorpjes de motor neer te zetten en de zilte zeelucht op de snuiven. Vooral tijdens mooie najaarsweekenden een aanrader.

Zowel in Friesland en Groningen tref je dit soort dorpjes waar je naast het prachtige landschap en de zee ook de weidsheid en de enorme noordse lucht- en wolkenpartijen niet mag missen. Neem te allen tijde een fototoestel mee in je schoudertas heren, die je gemakkelijk in motorkoffers achterop wegstopt. Het levert je de mooiste plaatjes op en daarmee prachtige herinneringen aan een motorweekend of -week in eigen land.

Het toeren met een motor is iets anders dan met de motor racen. Hier gaat het om rustig rijden, goed om je heen kijken en genieten vanuit het zadel.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App