Dani Muñoz in 2024 met Pertamina Mandalika SAG Team in Moto2 klasse FIM JuniorGP

2378
dani-munoz
Eduardo Perales (l) en Dani Muñoz | foto© Rafa Marrodan

Nadat het Pertamina Mandalika SAG Team onlangs Bo Bendsneyder en Jaume Masia al aankondigde voor hun 2024 Moto2 project in het MotoGP wereldkampioenschap heeft het Spaanse team nu Dani Muñoz aangetrokken voor het 2024 Moto2 European Championship (FIM JuniorGP) seizoen.

Dani Muñoz staat bekend als een jong aanstormend wegracetalent. Reed de jonge Spanjaard de afgelopen seizoenen nog de sterren van de hemel in de European Talent Cup en het FIM JuniorGP World Championship, een overstap naar de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap zat er tot op heden nog niet in.

Muñoz koos voor een andere weg door de overstap te maken naar de Stock klasse binnen het FIM JuniorGP. Niet onverdienstelijk want in de kleuren van het SP57 Racing Team wist de jonge Spanjaard dit seizoen al vier van de vijf tot nu toe verreden races te winnen. In de enige race waarin hij niet als eerste de finish passeerde werd de tweede plaats zijn deel hetgeen ervoor heeft gezorgd dat hij met 120 gescoorde punten – en een voorsprong van maar liefst 35 punten op de nummer 2 – ruim aan de leiding gaat in de tussenstand van het kampioenschap.

Zijn vaardigheden als coureur, zijn vastberadenheid en zijn indrukwekkende palmares van overwinningen zijn ook bij het Pertamina Mandalika SAG Team niet onopgemerkt gebleven hetgeen erin heeft geresulteerd dat hij in 2024 in de kleuren van het team zijn debuut gaat maken in het Moto2 European Championship.

Eduardo Perales, Pertamina Mandalika SAG teameigenaar: “We volgen Dani’s carrière al een tijdje en we zijn erg blij dat we eindelijk met hem kunnen gaan samenwerken. We hebben het volste vertrouwen in zijn potentieel om grote dingen te bereiken. Nu is het tijd om ons te concentreren op hard werken en we zijn ervan overtuigd dat de resultaten zullen volgen. Hoewel JrGP elk seizoen competitiever wordt, twijfelen we er niet aan dat Dani mee zal doen in de strijd om het Moto2-kampioenschap.”

Dani Muñoz: “Ik ben erg blij met de kans die het team me gaat geven voor het seizoen 2024 in het FIM JuniorGP. Ik wil vooral Edu Perales bedanken voor deze geweldige kans. Ik denk dat een team met de ervaring als het Pertamina SAG Team veel kan bijdragen aan mijn groei in de Moto2-categorie. We hebben heel hard gewerkt om in een situatie als deze te komen, ik wil mijn familie en Jorge Arroyo bedanken voor hun support, we zullen alles geven!”

Dit seizoen is het Pertamina Mandalika SAG Team actief in het Moto2 European Championship met Carlos Tatay. De Spanjaard raakte onlangs tijdens de Portugese ronde op Autodromo Internacional do Algarve bij een crash echter zwaar geblesseerd. Hoelang het herstel van Tatay nog zal duren en of hij in de toekomst nog als actief coureur terug zal (kunnen) keren is op dit moment nog onzeker.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’