Dani Pedrosa heeft woensdagochtend in Brno zijn comeback gemaakt als MotoGP Test coureur. De Spanjaard werkt samen met KTM een tweedaagse MotoGP test af op het Tsjechische circuit.

Hij heeft er vanwege een schouderoperatie langer op moeten wachten dan gehoopt, maar Dani Pedrosa is woensdagochtend in Brno begonnen aan zijn eerste officiële dag als KTM MotoGP testcoureur. De drievoudig wereldkampioen zal woensdag en donderdag in Brno voor het eerst zijn bevindingen delen met de Oostenrijkse KTM technici aangaande de prestaties van de KTM RC16.

Pedrosa heeft eerder dit jaar in de Mugello als een paar ronden gereden op de Red Bull KTM Factory Racing machine om zijn fysieke conditie te testen, dit nadat hij begin dit jaar een stamceloperatie aan zijn rechter sleutelbeen had ondergaan.

Deze eerste paar ronden op het Italiaanse circuit bleken succesvol te zijn waarna de Oostenrijkers deze eerste officiële MotoGP test (5 en 6 juni) voor Pedrosa organiseerden in Brno. Als we Red Bull KTM Factory Racing MotoGP coureur Pol Espargaró mogen geloven dan zal Pedrosa in Brno een aantal belangrijke dingen gaan testen.

Pol Espargaró: “Ik denk dat Dani op dit moment weer 100% fit is. Hij gaat in Brno een aantal dingen testen die voor de hele fabriek erg interessant zijn en ik ben heel erg benieuwd en kijk er naar uit wat hij na afloop te zeggen heeft.”

De drievoudig wereldkampioen wordt woensdag en donderdag op het Tsjechische vergezeld door Suzuki MotoGP testcoureur Sylvain Guintoli. De Fransman zal zich tijdens deze test voorbereiden op zijn eerste wildcard optreden van het seizoen over ruim een week tijdens de Grand Prix op het circuit van Catalunya.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App