Dani Pedrosa: Eigen bocht en monument in Jerez

29
Dani Pedrosa - Jerez GP 2018 | foto© Repsol media

Voor Dani Pedrosa wordt de Gran Premio Red Bull de España komend weekend in alle opzichten een bijzondere Grand Prix. De Spanjaard zal er voor het eerst sinds lange tijd niet als coureur in actie komen, voor het eerst zijn voormalige collega’s door zijn eigen bocht zien rijden en tijdens het weekend een eigen monument onthullen als dank voor zijn verdiensten voor de sport en het Zuid-Spaanse circuit gedurende zijn actieve carrière.

Het Circuito de Jerez-Ángel Nieto is voor Dani Pedrosa niet zomaar een circuit, de Spanjaard stond er van 2005 tot 2014 elk jaar na afloop van een race op het podium. Tevens won Pedrosa er in 2005 zijn allereerste race in de toenmalige 250cc klasse waarna hij in 2008, 2013 en 2017 er ook wist te winnen in de koningsklasse.

In de 33-jarige geschiedenis van het circuit is Pedrosa er de meest succesvolle coureur wat betreft het aantal behaalde podiumplaatsen. Voldoende redenen voor het Jerez circuit om Pedrosa, die in november 2018 in Valencia zijn laatste wedstrijd reed als actief coureur, te eren en bocht zes naar hem te vernoemen. De bocht, bij velen bekend als ‘Dry Sacks’ zal dan ook de naam ‘Dani Pedrosa Corner’ dragen.

Komend weekend tijdens de Gran Premio Red Bull de España zal het voor het eerst sinds lange tijd zijn dat Pedrosa er niet als coureur actief. Ook zal Pedrosa maandag na afloop van de Spaanse Grand Prix niet in actie komen tijdens de Official MotoGP Test in zijn nieuwe rol als KTM MotoGP testcoureur, dit vanwege zijn slepende schouderblessure waaraan hij enige tijd geleden werd geopereerd.

Wel zal Pedrosa komend weekend in Jerez aanwezig zijn als VIP-gast en speciale genodigde van het Circuito de Jerez-Angel Nieto. Het circuit management zal de kleine Spanjaard gedurende het weekend namelijk nogmaals in het zonnetje zetten. Nadat het circuit op 17 december van het vorige jaar al bekend maakte dat bocht zes van het circuit vanaf nu door het leven zal gaan als de ‘Dani Pedrosa Corner’ zal Pedrosa namelijk tijdens een speciale bijeenkomst een monument van hemzelf onthullen als dank voor zijn verdiensten voor de sport en het circuit gedurende zijn carrière.

Pedrosa is de zesde coureur die op het Circuito de Jerez-Ángel Nieto een eigen bocht heeft. Eerder al kregen Sito Pons (bocht 5), Jorge Martinez (bocht 8), Angel Nieto (bocht 9), Alex Crivillé (bocht 11) en Jorge Lorenzo (bocht 13) hun eigen bocht op het nabij Jerez de la Frontera gelegen circuit.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App