Dani Pedrosa en Mika Kallio ook in 2021 KTM MotoGP testcoureurs

593
dani-pedrosa
Dani Pedrosa - Red Bull Ring 2020 | foto© KTM Images

Dani Pedrosa en Mika Kallio blijven ook in 2021 als MotoGP testcoureurs verbonden aan KTM. Dit nieuws heeft de motorenfabrikant uit het Oostenrijkse Mattinghofen officieel bevestigd.

KTM kende in 2020 het meest succesvolle jaar ooit als team in de koningsklasse. De prestaties op de baan werden in het afgelopen seizoen bewerkstelligd door Pol Espargaró, Brad Binder, Miguel Oliveira en Iker Lecuona waarbij Binder (1) en Oliveira (2) zelfs wisten te zegevieren in een MotoGP race.De prestaties op de baan komen vanzelfsprekend niet uit de lucht vallen, ook de twee KTM MotoGP testcoureurs Dani Pedrosa en Mika Kallio vervulden een belangrijke rol in het behalen van deze successen. Gezien de geboekte vooruitgang en de behaalde resultaten, met name in 2020, voor KTM voldoende reden om de contracten van zowel de Spanjaard als ook de Fin te verlengen voor het komende seizoen.

Mika Kallio is vanaf het begin een belangrijk onderdeel van het KTM MotoGP project geweest en de Fin was zelfs degene die op de KTM RC16 – Valencia 2016 – het MotoGP debuut voor de Oostenrijkers mocht verzorgen. Naast het testwerk hebben we Kallio ook een aantal keren in actie gezien als invaller voor één van de vaste KTM MotoGP coureurs, zoals onlangs nog tijdens de laatste Grand Prix van 2020 in Portimão als vervanger van Lecuona binnen het Red Bull KTM Tech3 team.

Pedrosa arriveerde later, dit nadat de kleine Spanjaard aan het einde van het seizoen 2018 besloot om zijn carrière als actief MotoGP coureur te beëindigen. Het valt niet te ontkennen dat ook Pedrosa sindsdien een belangrijke rol heeft vervuld en zijn inzet er mede voor gezorgd heeft dat de Oostenrijkers belangrijke stappen hebben kunnen maken binnen hun MotoGP project.

KTM
KTM wist binnen de korte tijd dat men actief is in de MotoGP klasse al 3 overwinningen, 8 podia, 3 poles, 4 snelste ronden en 27 top tien klasseringen te scoren. Daarnaast eindigde Pol Espargaró het afgelopen seizoen als vijfde in de eindstand van het kampioenschap terwijl de motorenfabrikant uit Mattinghofen als vierde, achter Ducati, Yamaha en Suzuki, eindigde in het constructeurskampioenschap. Red Bull KTM Factory Racing (Pol Espargaró en Brad Binder) eindigde als team, achter Team Suzuki Ecstar en Petronas Yamaha SRT, zelfs als derde in het 2020 MotoGP wereldkampioenschap.

Een prestatie van formaat van KTM, en dat in hun pas vierde seizoen dat men actief is in de koningsklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App