Daniel Holgado wint, Pedro Acosta kampioen en Collin Veijer 8e op zondag in Valencia

366
pedro-acosta
Pedro Acosta in het middelpunt van de belangstelling in Valencia | foto© Red Bull Content Pool

Daniel Holgado heeft zondagmiddag in Valencia de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Gran Premio de Europa gewonnen voor Pedro Acosta en David Munoz. Acosta had aan de tweede plaats tevens voldoende om de 2020 titel veilig te stellen. Collin Veijer werd op de achtste plaats de best geklasseerde Nederlander terwijl Zonta van den Goorbergh als elfde finish passeerde.

Na een chaotische verlopen eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd zaterdagmiddag in Valencia was de tweede race zondagmiddag van een ander kaliber. Op een droge baan was het uiteindelijk Daniel Holgado die aan het langste eind trok en als winnaar over de finish kwam in een groep van drie coureurs die streden voor de overwinning. Pedro Acosta passeerde als tweede de eindstreep, een klassering welke voldoende was om zich na afloop tot 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen te mogen laten kronen. De derde plaats werd een prooi voor David Munoz.

Leek het veld achter het drietal in eerste instantie een beetje uit elkaar gevallen te zijn, in de slotfase kwam er een groep van zeven coureurs bij elkaar die met elkaar de strijd aangingen voor de vierde plaats. Leken in eerste instantie zowel Collin Veijer als ook Zonta van den Goorbergh deel uit te maken en in deze groep de aansluiting te vinden, in de slotfase moest Van den Goorbergh helaas afhaken.

Veijer wist zich in deze groep vervolgens goed staande te houden en passeerde uiteindelijk op 8.530 seconden van de winnaar als achtste de finish terwijl Van den Goorbergh in de laatste ronden van de race nog veel tijd prijs moest geven en op 14.102 seconde van de winnaar als elfde de eindstreep passeerde.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs blijven deze week in Valencia, vanaf vrijdag komt men opnieuw in actie op Circuit Ricardo Tormo. Op zaterdag en zondag staan op hetzelfde circuit vervolgens de twee laatste wedstrijden van het seizoen op het programma.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App