Daniel Holgado wint tweede race in Jerez, Collin Veijer DNF

0
daniel-holgado
Daniel Holgado | foto© Red Bull Content Pool

Daniel Holgado is zondagmiddag in Jerez winnaar geworden van de tweede Red Bull Rookies Cup race van de Gran Premio Red Bull de España voor Diogo Moreiro en Alex Millian. Colin Veijer kwam tijdens de race ten val en moest vroegtijdig opgeven.

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend in Jerez ging zondagmiddag een uur later dan gepland van start. Het lange wachten zorgde echter niet voor minder spektakel. In een race waarin van alles gebeurde, een flink aantal coureurs een longlap penalty aan zijn broek kreeg vanwege het overschrijden van de tracklimit trok Daniel Holgado uiteindelijk aan het langste eind, hij werd tot winnaar uitgeroepen voor Diogo Moreiro en Alex Millian.

De vierde plaats ging naar Matteo Bertelle terwijl David Munoz de top vijf in deze race completeerde.

Voor Collin Veijer werd het zondag in meerdere opzichten een mindere en teleurstellende dag. Ten eerste bleek de wedstrijdleiding zondagochtend de twee penalty’s van de eerste race teruggedraaid te hebben waardoor hij niet negende maar tiende werd, de positie waar hij in de eerste race van het weekend ook de finish passeerde. Zondagmiddag in de tweede race kende de 16-jarige Staphorster een uitstekende start, reed hij zelfs even op de vierde plaats om vervolgens op de zesde plaats rijdend en deel uitmakend van de kopgroep van achteren aangetikt te worden met als gevolg een buiteling in het gravel. Veijer kon zijn machine nog wel weer oppakken om vervolgens even later de pits binnen te rijden, dit aangezien de schade aan zijn machine te groot was op om een verantwoorde wijze de race uit te rijden.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van de zondag verreden warm-up sessies en races van de Gran Premio Red Bull de España verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter