De start van het 2020 MotoGP wereldkampioenschap seizoen laat vooralsnog op zich wachten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Danilo Petrucci is één van de coureurs die woont in één van de zwaar getroffen gebieden in Italië. De Ducati Team coureur verteld in onderstaand interview op welke manier hij momenteel de dagen doorbrengt en zich voorbereidt op het seizoen, een seizoen waarvan op dit moment nog niemand weet wanneer deze daadwerkelijk van start gaat.

Het 2020 MotoGP-seizoen zou bijna een maand geleden in Qatar beginnen, de plaats waar de MotoGP teams slechts een paar weken eerder hun laatste wintertest hadden afgerond. Het liep echter allemaal heel anders, het Covid-19 sloeg na China inmiddels ook genadeloos toe in Europa waar met name Italië het eerst en het ergst getroffen werd. Niet alleen de sportwereld maar ook de economie kwam vervolgens in veel landen compleet stil te liggen.

Danilo Petrucci is één van de MotoGP coureurs die in één van de zwaarst getroffen gebieden in Italië woont, een gebied waar als eerste strenge beperkende maatregelen golden. Inmiddels heeft de Italiaanse regering voor het hele land verplichte isolatieperiode ingevoerd om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen, een maatregel die Petrucci thuis in Terni respecteert maar welke wel de nodige beperkingen met zich meebrengt wat betreft zijn voorbereidingen op het komende MotoGP seizoen.

Danilo Petrucci: “Het is zeker niet de ideale situatie om zoveel tijd thuis door te brengen en verstoken te blijven van je vrienden. Maar op dit moment is het de enige manier waarop we dit probleem samen op moeten zien te lossen. Door thuis te blijven en de instructies van de overheid op te volgen, kunnen we elkaar helpen. De situatie is moeilijk, maar kan alleen verbeteren als we het met ons allen langer volhouden. Ik probeer deze tijd te gebruiken om enkele fysieke problemen op te lossen, zoals het probleem dat ik vorig jaar in Valencia aan mijn schouder had en enkele kleine ongemakken die ik aan mijn been heb. Ik doe thuis wat fysiotherapie, doe wat lichte training en houdt me daarnaast aan mijn dieet.”

Natuurlijk heeft Petrucci tijdens deze dagen van lockdown niet de kans om op een motor te trainen, iets wat hij echter het meest mist, motorcrossen met zijn teamgenoot Andrea Dovizioso.

Danilo Petrucci: “Ik spreek Andrea bijna elke dag, en we sms’en elkaar veel. In deze dagen mis ik het motorcrossen en onze gezamenlijke trainingen, ook omdat ik op dit moment helemaal nergens anders kan rijden!”

danilo-petrucciDe laatste keer dat de Ducati coureurs op hun Desmosedici GP20 machines zaten is inmiddels al meer dan een maand geleden, tijdens de laatste wintertest die van 22 tot 24 februari 2020 in Qatar werd gehouden.

Danilo Petrucci: “Ik was blij met de test in Qatar. Ik denk dat ik daar één van de weinige rijders was die een volledige racesimulatie over 22 ronden heeft kunnen rijden. De motor is een verbeterde versie van het voorgaande jaar, maar het grote verschil zit hem nu in de banden. We hebben veel gewerkt aan de afstelling van de motor en de rijstijl.”

Over de toekomst gesproken, wat zijn Petrucci zijn doelen en verwachtingen voor het komende kampioenschap, een kampioenschap waarvan op dit moment eigenlijk nog niemand weet hoe deze eruit gaat zien.

Danilo Petrucci: “Dit is mijn tweede jaar bij het Ducati Team, en ik ben er trots op. Dit jaar wil ik mijn prestaties verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. In 2019 behaalde ik mijn eerste overwinning in de MotoGP klasse, en ik heb tot twee wedstrijden voor het einde van het seizoen kunnen vechten voor de derde plaats in het klassement. Dit jaar wil ik gedurende het hele kampioenschap voor de top drie kunnen strijden. Dit seizoen zal zeker een verrassing zijn voor iedereen. We zijn niet gewend aan zo’n intensief programma! De kalender wordt erg krap en steeds krapper gezien de omstandigheden, zeker in de laatste maanden, dus we moeten ons goed voorbereiden en nu proberen zoveel mogelijk uit te rusten, want straks hebben we daar geen tijd meer voor. Eerlijk gezegd, ik kan niet wachten om de definitieve en ongetwijfeld veeleisende MotoGP kalender binnenkort onder ogen te zien!”

Naast de openingswedstrijd in Qatar zijn inmiddels ook de Grand Prix weekenden in Thailand, Amerika, Argentinië, Jerez en Le Mans uitgesteld of verplaatst op de kalender. De verwachtingen is dat de komende dagen ook Mugello en Catalunya nog zullen volgen.

Waar, wanneer en of het 2020 MotoGP seizoen überhaupt van start zal gaan is nog op dit moment nog niet bekend.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App