Danny de Boer zal in het seizoen 2018 uitkomen op een Yamaha R1M voor Team Yamaha MGM in het IDM- kampioenschap. De 28-jarige coureur uit Staphorst gaat met het Duitse team van Michael Galinski op jacht naar de titel in de Superbike 1000 categorie. Naast De Boer zullen ook de Nederlanders Sander Kroeze en Bobby Bos ondersteunt worden door het team van Michael Gailinski.

Danny de Boer zal dit jaar terugkeren op een Yamaha R1M. Dit is al eerder een sterke combinatie gebleken, want De Boer werd in 2016 met een Yamaha kampioen in de IDM Superstock 1000 klasse. Dit jaar zal ‘The Farmer’ gaan rijden voor het Duitse Team Yamaha MGM. Een team met veel ervaring in het IDM, waardoor De Boer alle middelen in handen heeft om een topprestatie neer te zetten in de IDM Superbike. Afgelopen jaar eindigde De Boer, ondanks een vervelende blessure, als vierde in de eindstand met één overwinning.

Naast De Boer rijden er in 2018 nog twee Nederlandse coureurs voor Team Yamaha MGM. Sander Kroeze is zijn teamgenoot en komt uit in de IDM Supersport categorie. Bobby Bos zal ook met ondersteuning van het team van Michael Galinski rijden in de IDM Superbike. Het seizoen voor De Boer start tijdens het World Superbike weekend op het TT Circuit Assen, waar hij met een wildcard aan de start staat in de European Superstock 1000 klasse. Dit evenement vindt plaats van 20 t/m 22 april. Het IDM-seizoen begint een week later op het circuit van Oschersleben.

#44 Danny de Boer: ‘Ik ben erg blij dat ik mag rijden voor zo’n professioneel team. In het verleden heeft Team Yamaha MGM vele successen behaald. Ik ben zeer gemotiveerd om ook de hoogst mogelijke resultaten te scoren. Ik kijk er naar uit om weer met de Yamaha R1M te rijden en ik kan niet wachten tot het seizoen begint!’

Michael Galinski, teameigenaar: ‘De voorbereidingen op het seizoen hebben ons behoorlijk wat tijd gekost, omdat we in een laat stadium van bandenleverancier moesten wisselen. Met Danny hebben we een toprijder in huis, die zeker in staat zal zijn om iedere race voor het podium te vechten. We kijken erg uit naar deze nieuwe uitdaging en we gaan er alles aan doen om hem het best mogelijke materiaal te bieden.’