Danny Webb ook in 2021 met WRP Wepol Racing in WorldSSP

danny-webb
Danny Webb | foto© WRP Wepol Racing

Danny Webb zal ook in 2021 als coureur uit blijven komen in het FIM Supersport World Championship. De voormalig Grand Prix coureur zal voor het tweede seizoen op rij aan de start verschijnen in de kleuren van het Tsjechische WRP Wepol Racing.

Het WRP Wepol Racing Team heeft middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat men ook in 2021 van start zal gaan in het FIM Supersport World Championship en dat men hiervoor het contract met Danny Webb heeft verlengd. De voormalig Moto3 Grand Prix coureur zal de enige coureur zijn voor het team in de klasse terwijl Petr Svoboda – net als afgelopen seizoen – voor het team zal uitkomen in het FIM Supersport 300 World Championship.

Danny Webb maakt in het verleden naam als coureur in de 125cc en Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap waar hij o.a. uitkwam voor het enige Nederlandse Grand Prix Team wat destijds nog onder de naam Molenaar Racing aan de start verscheen en momenteel als NTS RW Racing GP actief is de Moto2 klasse.

Na het verlaten van het MotoGP wereldkampioenschap paddock stapte Webb in het seizoen 2013 over naar het FIM Supersport World Championship. Aan dit avontuur kwam na één seizoen alweer een einde waarna de Brit van 2014 t/m 2018 actief was in het roadracen en een aantal keren deelnam aan de bekende Isle of Man TT.

In het seizoen 2020 keerde Webb met WRP Wepol Racing – waar voormalig WorldSBK kampioen James Toseland als teammanager fungeerde – terug in het FIM Supersport World Championship. Na in 2020 in nagenoeg alle races WK punten te hebben gescoord en met een achtste plaats in zowel Aragon als ook Magny Cours zijn beste klasseringen wist te scoren heeft Webb voor komend seizoen zijn zinnen gezet om in dienst van het Tsjechische team zijn eerste podiumklassering te gaan scoren.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App