Darryn Binder op Moto3 pole Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana

480
darryn-binder
Darryn Binder | foto© motogp.com

Darryn Binder vertrekt zondag in Valencia vanaf de Moto3 pole tijdens de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. De Zuid-Afrikaan was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor de Japanner Kaito Toba en de Spanjaard Raul Fernandez.

Leken de weersomstandigheden voor dit weekend in Valencia aanzienlijk beter dan een week geleden, zaterdagochtend bleek dat de Spaanse weersvoorspellers er toch naast zaten met als gevolg dat zowel de derde vrije training als ook Q1 en Q2 onder best wel lastige omstandigheden verreden werden. Circuit Ricardo Tormo bleek tijdens Q2 echter voldoende opgedroogd waardoor er in de beslissende kwalificatie, een kwalificatie waar de eerste achttien plaatst op de startgrid verdeeld werden voor de zondagochtend te verrijden Moto3 race, eenieder op slicks naar buiten kon.Het was Darryn Binder, die zich via Q1 voor Q2 had weten te plaatsen, die met een snelste rondetijd van 1’38.286 het snelst was en zo zijn eerste Moto3 pole in zijn carrière veilig wist te stellen.

Achter Binder kwalificeerde Kaito Toba zich als tweede gevolgd door Raul Fernandez, Jaume Masia en Andrea Migno.

Albert Arenas, die zich net als Binder ook via Q1 voor Q2 wist te plaatsen, werd zesde voor Ai Ogura, Tatsuki Suzuki, Celestino Vietti en Niccolo Antonelli.

De Moto3 race van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana gaat zondagochtend op Circuit Ricardo Tormo om 11:00 uur van start. 

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de tweede dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App