Darryn Binder vrijdag het snelst tijdens eerste dag Michelin Grand Prix of Styria

794
darryn-binder
Darryn Binder | foto© motogp.com

Darryn Binder heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Michelin Grand Prix of Styria de snelste Moto3 rondetijd op de klok weten te zetten. De Petronas Sprinta Racing coureur was het snelst voor teamgenoot John McPhee en de Spanjaard Sergio Garcia.

Op een nagenoeg de gehele droog en af en toe bewolkt Red Bull Ring circuit werkten de Moto3 coureurs vrijdag tijdens de eerste dag van de Michelin Grand Prix of Styria twee vrije trainingen af.

Het was Darryn Binder die het best uit de startblokken kwam na de vijf weken durende zomerstop en met een snelste rondetijd van 1’36.809 na afloop van de eerste dag de tijdlijst aanvoerde. Achter de Zuid-Afrikaan noteerde John McPhee de tweede tijd van de dag voor Sergio Garcia, Romano Fenati en Dennis Foggia.

De Japanner Ayumu Sasaki sloot de eerste dag af met de zesde rondetijd achter zijn naam gevolgd door Andrea Migno, Niccolò Antonelli, Jaume Masia en Filip Salac die na zijn vertrek eerder dit seizoen nu uitkomt voor het Duitse CarXpert PruestelGP, het team waar hij de plaats heeft ingenomen van de eerder dit seizoen in Mugello verongelukte Jason Dupasquier.

Pedro Acosta, de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap, noteerde vrijdag op de Red Bull Ring de elfde rondetijd van de dag.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van deze en alle andere tijdens de eerste dag van de Michelin Grand Prix of Styria verreden sessies verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.


Handige links Michelin Grand Prix of Styria:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter