David Alonso heeft zondagmiddag op Motorland Aragon de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend op zijn naam geschreven. De Spanjaard met een Colombiaans paspoort kwam na vijftien ronden als winnaar over de finish voor Daniel Munoz en Ivan Ortola. Collin Veijer werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander.

Net als zaterdag tijdens de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race zorgden de jonge talenten zondagmiddag tijdens de tweede race van het weekend opnieuw voor spektakel. Op haren en snaren werd er in een kopgroep van eerste negen en later twaalf coureurs gestreden – met daarin opnieuw de jonge Nederlander Collin Veijer – voor de overwinning.

Uiteindelijk was het David Alonso die na vijftien ronde als eerste de finish passeerde voor Daniel Munoz en de winnaar van de eerste race van het weekend Ivan Ortola.

Veijer passeerde als zevende de finish en poetste daarmee de teleurstelling van een dag eerder een klein beetje weg. Hoewel het in deze race volgens de jonge Staphorster iets minder makkelijk ging dan in de eerste race, dit vanwege een verkeerde keus wat betreft de tandwielverhouding, dwong de dit seizoen in de klasse debuterende jonge Staphorster opnieuw respect af. Om je als debutant staande weten te houden in een kopgroep waar het ene na het andere ronderecord wordt verbroken en er sneller wordt gereden dan ooit in deze klasse is knap, heel knap.

Zonta van den Goorbergh, die een dag eerder nog als zevende wist te finishen, kende een moeilijke tweede race van het weekend. De jonge coureur kwam in de derde groep terecht, passeerde in deze groep wel als eerste de finish maar meer dan een twaalfde plaats op ruim vijftien seconden van de winnaar zat er dit keer niet in voor de Nederlandse topper die op hetzelfde circuit onlangs nog domineerde in de drie verreden European Talent Cup races.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze warm-up sessies en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel is te vinden in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App