David Alonso wint, Collin Veijer zevende op zondag in Portimão

1051
collin-veijer
Colin Veijer | foto© Red Bull Content Pool

David Alonso heeft zondagmiddag in Portimão de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Grande Prémio 888 de Portugal op zijn naam geschreven. De Colombiaan kwam na zestien ronden als winnaar over de finish voor Daniel Holgado en Alex Millan. Nederlander Collin Veijer kwam op slechts 0,758 seconde van de winnaar als zevende over de finish.

Als afsluiter van de wedstrijddag van de Grande Prémio 888 de Portugal begonnen de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs zondagmiddag in Portimão aan het tweede race van het weekend. Bij de start was het David Alsonso die de leiding nam terwijl de vanaf de zevende plaats op de grid gestarte Collin Veijer een wereldstart kende en opschoof naar de vierde plaats. De 16-jarige Staphorster kende echter een uitstekend begin van de race door even later brutaalweg zelfs een aantal keren de leiding te nemen in de race.

Er ontstond vervolgens een kopgroep van negen rijders met daarin ook Veijer. Het negental maakte er vervolgens een schitterend race van totdat de groep in de voorlaatste ronde in twee delen uiteenviel. Nadat Veijer zich constant in de top vijf wist te handhaven raakte hij in de slotfase even de aansluiting kwijt, plaatsen die hij in het met name Spaanse geweld in de laatste twee ronden niet helemaal meer goed wist te maken.

David Alonso trok in deze spannende race uiteindelijk aan het langste eind door na zestien ronden als winnaar de finish te passeren voor Daniel Holgado, Alex Millian, David Munoz, Matteo Bertelle en Ivan Ortola.

In een race die maar liefst tien seconden sneller ging dan de eerste race van het weekend passeerde Veijer op slechts 0,758 seconde van de winnaar als zevende de finish. Een uitstekende prestatie van de 16-jarige Staphorster die met een snelste ronde van 1’50.972 ook nog eens de op één na snelste ronde in de race wist te rijden.

Direct na de race spraken we kort met Veijer en vroegen hem om een eerste reactie.

Collin Veijer: “Mijn start was vandaag heel erg goed, ik koos bewust een andere lijn en dat leverde me meteen een aantal posities op. Ik voelde ook meteen dat het een stuk makkelijker ging dan gisteren, ik voelde me echt sterk en kon het tempo vooraan goed volgen. Op een gegeven moment kwam ik zelfs even aan de leiding te rijden maar vlak voor het einde waren mijn banden echt op. Ik wilde hoe dan ook finishen en besloot geen onnodige risico’s meer te nemen. Dat koste me een paar plaatsen, maar ik ben echt superblij met deze zevende plaats. We kwamen binnen een seconde van de winnaar over de finish en ik weet nu dat ik er gewoon vooraan bij kan zitten. Dat laatste is misschien op dit moment nog wel het belangrijkste, voorafgaand aan een nieuw seizoen is het toch altijd even weer afwachten waar je staat. Deze bevestiging doet me goed en geeft me veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Diogo Morreira, de winnaar van de eerste race, passeerde als achtste de finish terwijl Marcos Urriarte en Scott Ogden in deze tweede race van het weekend en het seizoen de top tien completeerden.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde an afsluitende dag van de Grande Prémio 888 de Portugal verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.