David Alonso wint ook op zondag op de Red Bull Ring, Collin Veijer achtste

1323
david-alonso
David Alonso | foto© Red Bull Content Pool

David Alonso heeft zondagmiddag ook de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Motorrad Grand Prix von Österreich op zijn naam geschreven. De jonge Columbiaan kwam op de Red Bull Ring na zeventien ronden als eerste over de finish voor Tatchakorn Buasri en Ivan Ortola. Nederlander Collin Veijer passeerde als achtste de finish.

Als laatste wedstrijd van de Motorrad Grand Prix von Österreich ging zondagmiddag de Red Bull MotoGP Rookies Cup race van start, de tweede wedstrijd van het weekend. Nadat eerder op de middag de MotoGP klasse en de FIM Enel MotoE Cup nog te maken had met natte en wisselende omstandigheden troffen de Red Bull Rookies mannen het. Om 16:30 uur scheen de zon weer volop tussen de Oostenrijkse bergen en deze tweede race van het weekend kon dan ook verreden worden op een volledig droge baan.

Net als een dag eerder was het ook in deze race David Alonso die het sterkst was en de winst naar zich toe wist te trekken. De Spanjaard met een Colombiaan paspoort kreeg het echter niet cadeau in deze tweede race, wist hij een dag eerder nog weg te rijden bij de rest van het veld, dat lukte dit keer niet want de Thai Tatchakorn Buasri wist hem flink partij te geven. Alonso won weliswaar maar Buasri hoefde op de finish als tweede slechts 0,101 seconde prijs te geven.

Ivan Ortola won de strijd van de negen coureurs tellende volgroep door op 2,024 seconde als derde de eindstreep te passeren voor Taiyo Furusato en Daniel Munoz.

Collin Veijer, die een week geleden het eerste Oostenrijkse Red Bull MotoGP Rookies Cup weekend aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een positieve Covid-19 test, hierdoor verre van fit aan het tweede weekend begon en zaterdag met moeite de eerste race wist te volbrengen vanwege zijn fysieke gesteldheid, wist zich in deze tweede race van het weekend goed in de voorste gelederen te handhaven en tot aan het einde van de race stand te houden. De 16-jarige Staphorster passeerde op 2,825 seconde van de winnaar als achtste de finish.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze derde en afsluitende dag van de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.