David Munoz heeft zondag in Valencia ook de laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het seizoen gewonnen. De Spanjaard was in deze race het snelst voor Daniel Holgado en Pedro Acosta. Collin Veijer werd op de zesde plaats ook in deze race de best geklasseerde Nederlander terwijl Zonta van den Goorbergh als negende de finish passeerde.

Het 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup seizoen zit erop. Zondagmiddag werd op Circuit Ricardo Tormo in Valencia de laatste race van het seizoen verreden en dat werd opnieuw een spannende aangelegenheid.

Het was David Munoz die na zeventien ronden als eerste van de grote groep de finish passeerde en daarmee net als zaterdag na afloop als winnaar plaats mocht nemen op de hoogste trede van het podium. Achter de Spanjaard waren het zijn landgenoten Daniel Holgado, Pedro Acosta, Izan Guevara en Marcos Uriarte die de top vijf completeerden.

Collin Veijer werd op de zesde plaats de best geklasseerde Nederlander en tevens de eerste niet Spanjaard in de uitslag. Veijer evenaarde met deze zesde plaats zijn beste seizoensklassering van een dag eerder. Tevens wist Veijer met deze klassering te stijgen naar de tiende plaats in de eindstand van het kampioenschap met 67 gescoorde punten, een meer dan verdienstelijke prestatie in zijn debuutseizoen in de klasse.

Ook Zonta van den Goorbergh stond weer zijn mannetje in deze race, de jonge coureur uit Breda eindigde op 1,537 seconde van de winnaar als negende en werd daarmee naast Veijer de tweede niet Spanjaard binnen de top tien. Van den Goorbergh, bezig aan zijn tweede seizoen in de klasse, sloot 2020 af met 82 gescoorde punten, een puntenaantal welke recht geeft op de achtste plaats in het kampioenschap.

2021
Na afloop van de race ontving Veijer zondagmiddag het goede nieuws dat hij ook komend seizoen weer één van de jonge talenten is die van start zal gaan in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Van den Goorbergh daarentegen zal in 2021 een andere weg in slaan en na twee seizoenen afscheid nemen van de jonge talentencompetitie. De zoon van voormalig Grand Prix coureur Jurgen van den Goorbergh is voornemens om van start te gaan in het FIM Junior Moto3 World Championship, de Moto3 klasse in het FIM CEV Repsol.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App