David Salvador wint, Zonta van den Goorberh vierde op zaterdag in Valencia

404
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© Red Bull Content Pool

David Salvador heeft zaterdag in Valencia de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup van de Gran Premio de Europa op zijn naam geschreven. De Spanjaard kwam na vijftien ronden als winnaar over de finish voor Mario Aji, Billy van Eerde en Nederlander Zonta van den Goorbergh. Collin Veijer kwam in deze race ten val.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Gran Premio de Europa is zaterdagmiddag uitgelopen op een waar ‘slagveld’. De race, die pas om 17:00 uur van start ging, begon op een opdrogende baan met nog verschillende natte plekken, natte plekken die veel jonge talenten opbraken en vroegtijdig in het gravel deden belanden. Tel daarbij nog de nodige longlap penalty vanwege het overschrijden van de tracklimits en we kunnen spreken van een bijzonder verlopen race.

Bij de start ontstond er meteen een groep van tien rijders die zich in enkele ronden meer dan acht seconden los hadden weten te rijden van de tweede groep. In deze tweede groep ook de twee Nederlanders Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh. Terwijl Veijer al vroeg in deze race ten val kwam – de Staphorster kon een voor hem rijdende coureur die een schakelfout maakte niet meer ontwijken – dunde de kopgroep ronde na ronde uit waarna de tweede groep in de slotfase ineens streed voor de derde en laatste podiumplaats in de race.

Het was David Salvador die vooraan het veld het hoofd koel wist te houden en onbedreigd naar de overwinning reed voor de Mario Aji terwijl Billy van Eerde als leider van de in eerste instantie buiten de top tien rijdende groep als derde de finish passeerde.

Ook de jonge Van den Goorbergh hield het hoofd koel in deze moeilijke race, door vanuit een geslagen positie in het begin van de race uiteindelijk op een zeer verdienstelijke vierde plaats de eindstreep te passeren. De vanaf de 21e plaats op de grid gestarte Alex Escrig completeerde in deze toch wel bijzonder race de top vijf.

Van de drieëntwintig gestarte coureurs passeerden na vijftien ronde uiteindelijk slechts veertien coureurs de finish.

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend gaat zondagmiddag in Valencia om 15:30 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de tweede dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App