Davies wint race 2 in Thailand, Van der Mark tweede

126
buriram
WorldSBK podium Buriram race 2 | foto© Pirelli media

Op zondag heeft Chaz Davies de tweede World Superbike race op het Chang International Circuit in Thailand gewonnen. Nederlander Michael van der Mark wist als tweede over de finish te komen, teamgenoot Alex Lowes zorgde met een derde plaats voor een dubbel Yamaha-podium.

Het was Leon Camier, vertrekkend vanaf de eerste startplaats, die als eerst de eerste bocht in ging. Van lange duur was het niet want het Pata Yamaha duo, Alex Lowes en Michael van der Mark, ging voorbij aan de Honda coureur waarbij de Nederlander de koppositie overnam.Camier leek het moeilijk te hebben waardoor de Brit terugviel naar de zesde plaats. Voor hem waren het de opgeklommen Ducati coureurs, Davies en Melandri, en verdedigend kampioen Rea. Van der Mark had inmiddels weer de leiding overgenomen maar werd onder druk gezet door teamgenoot Lowes, Davies en Rea die kort achter hem zaten.

In de zesde ronde kwam er een eind aan de race van Eugene Laverty en Jordi Torres, waarbij de Ier zwaar aangedaan op de grond bleef liggen na een crash. Ook Sykes kon de race niet uitrijden als gevolg van een technisch probleem. Aan de kop van het veld was het nog steeds Van der Mark, maar de Nederlander had Davies kort achter zich zitten. Het duo leek een gat te hebben geslagen naar het achtervolgende groepje bestaande uit Lowes, Melandri, Rea en Fóres.

In de achtste ronde zette Davies de aanval in en nam de leidende positie over. De Brit klokte drie keer achter elkaar de snelste ronde maar wist Van der Mark nog niet volledig af te schudden. Lowes en Fóres wisten weg te rijden van de strijdende Rea, Melandri en Camier op jacht naar de laatste podiumplaats.

In de slotfase vielen er wat meer gaten in het veld en leken de posities beslist. Davies lag nog altijd onbedreigd aan de leiding met een veilige marge naar Van der Mark op de tweede plaats met daar achter weer een gat naar Lowes. Rea had inmiddels de vierde plaats overgenomen van Fóres, Camier en Melandri hadden de zesde en zevende plaats in handen.

Hier kwam tot aan de finish geen verandering meer in waardoor Davies zijn eerste zege van 2018 wist te behalen. Van der Mark eindigde de race op een zeer nette tweede plaats met Yamaha teamgenoot Lowes op de derde plaats. De vierde plaats was voor Rea die daarmee de leiding in het kampioenschap overneemt. Verder waren het Fóres, Camier, Melandri, Razgatlioglu, Savadori en Jacobsen in de top tien.

De volgende World Superbike races vinden plaats in het weekend van 13, 14 en 15 april op Motorland Aragón in Spanje.

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag