De 2023 WorldSSP 300 deelnemerslijst met Buis, Veneman en Bijman

1713
jeffrey-buis-loris-veneman
Jeffrey Buis (l) en Loris Veneman (r) | foto© Kawasaki Racing

De Dorna WorldSBK organisatie heeft donderdag 29 december de deelnemerslijst bekend gemaakt voor het 2023 FIM Supersport 300 World Championship seizoen. Met de terugkeer van Jeffrey Buis, het aanblijven van Ruben Bijman en het debuut van Loris Veneman staan er het komende seizoen drie Nederlanders aan de start.

In 2023 telt het FIM Supersport 300 World Championship 30 vaste deelnemers verdeeld over een veertiental teams met elk twee coureurs binnen de gelederen en een tweetal teams die slechts één coureur huisvesten. Opvallend is de intrede van één van deze twee eenmansteams, namelijk het China Racing Team. Naast het feit dat dit team nieuw is zal men niet met een Yamaha, KTM of Kawasaki aan de start verschijnen maar met een in China geproduceerde Kove 321R.

Onder de teams ook het Nederlands & Duitse team Fusport – RT Motorsport by SKM – Kawasaki dat met de Tsjech Petr Svoboda en de Filipijn Troy Alberto aan de start verschijnt en het Belgische team MTM Kawasaki dat in 2022 geconfronteerd werd met het tragische ongeval waarbij Nederlander Victor Steeman om het leven kwam. Het Belgische team onder leiding van Ludo Verveken koos ervoor om in 2023 met een volledig nieuwe rijdersbezetting aan de start verschijnen, en wel met Jeffrey Buis die na een jaar actief te zijn geweest in de WorldSSP klasse bij het team terugkeert, en met Loris Veneman die na een aantal jaren actief te zijn geweest als coureur in de Northern Talent Cup met het team zijn debuut gaat maken in de klasse.

MTM Kawasaki zag daarnaast ook Ruben Bijman vertrekken, de jonge Nederlander stapt in 2023 over van een Kawasaki Ninja 400 op een Yamaha YZF-R3 en vond hiervoor onderdak bij het Arco Motor University Team waar hij de teamgenoot wordt van de Italiaan Gabrielle Mastroluca.

In tegenstelling tot de WorldSBK en de WorldSSP klasse start het 2023 seizoen voor de WorldSSP 300 coureurs niet eind februari in Australië maar in het weekend van 21 t/m 23 april tijdens de eerste Europese ronde van het seizoen op het TT Circuit Assen, het thuiscircuit van de drie Nederlandse heren.

Onderstaand de volledige 2023 deelnemerslijst (editie 28-12-222):

worldssp-300- 2023- startveld