De 2023 WorldSSP deelnemerslijst: Glenn van Straalen weer van de partij

3030
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen en het EAB Racing Team - Donington Park 2022 | © Randy van Maasdijk

De Dorna WorldSBK organisatie heeft donderdag 29 december de deelnemerslijst bekend gemaakt voor het 2023 FIM Supersport World Championship seizoen. Onder de 22 vaste deelnemers één Nederlander te weten Glenn van Straalen.

In 2023 bestaat het FIM Supersport World Championship uit 22 vaste deelnemers. Tijdens de Europese wedstrijden wordt het startveld aangevuld met een achttal coureurs die van start gaan in de zogenaamde WorldSSP Challenge.

Ten opzichte van het afgelopen seizoen zijn er de nodige wijzigingen wat betreft de coureurs en hun teams. Een andere belangrijke verandering is de terugkeer van Honda als fabrikant in het kampioenschap, hiermee zien we komend seizoen maar liefst zes verschillende fabrikanten aan de start verschijnen.

Onder de deelnemers 1 Nederlander in naam van Glenn van Straalen. De startplaats van de coureur uit Hoogkarspel hing de afgelopen weken aan een zijden draadje maar uiteindelijk kwamen Van Straalen en EAB Racing voor 2023 opnieuw tot een deal en verzekerde de  Nederlander zich alsnog van een plaats op de deelnemerslijst in het kampioenschap waar hij het afgelopen seizoen zoveel progressie had weten te boeken en zelfs een aantal podiumplaatsen wist te scoren.

Onderstaand de volledige 2023 deelnemerslijst (editie 28-12-222):

2023-deelnemers-worldssp