De Angelis behaalt MotoE pole op Misano voor thuispubliek

178
alex-de-angelis
Alex de Angelis - Misano | foto© Pramac Racing

Alex de Angelis heeft vrijdagmiddag pole position gehaald in de MotoE klasse tijdens zijn thuisrace op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De coureur uit San Marino was slechts 0,048 seconde sneller dan de Italiaan Matteo Ferrari, de Belg Xavier Simeon kwalificeerde zich als derde voor de twee MotoE races dit weekend.

Thuisrijder Alex de Angelis heeft vrijdagmiddag met een 1’44.660 de E-Pole behaald tijdens de Grand Prix van San Marino op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Matteo Ferrari, de snelste coureur na de vrije trainingen, kwam slechts 0,048 seconde tekort waarbij Xavier Simeon de eerste startrij compleet maakte.Nadat hij de vrije trainingen afsloot met een enigszins teleurstellende dertiende rondetijd was De Angelis de zesde coureur die de baan op ging in de E-Pole sessie, hetzelfde concept als de vroegere Superpole sessie waarbij de coureurs één voor één de baan op gaan en in één ronde moeten proberen pole position te behalen. De coureur uit San Marino was ruim een seconde sneller dan Lorenzo Savadori, die de eerste coureur was. Leider in het kampioenschap Mike di Meglio was na De Angelis aan de beurt, maar de Fransman kwam door middel van een flinke high-sider hard ten val bij het uitkomen van bocht 6. Dit betekent dat Di Miglio in beide races vanaf de laatste plaats op de grid moet starten aangezien hij geen rondetijd heeft neergezet, ook crashte hij al in de ochtend tijdens de eerste vrije training.

De daaropvolgende coureurs probeerden het allemaal maar niemand kwam aan de tijd van De Angelis. Eric Granado was snel en kwam naar de derde tijd maar zijn rondetijd werd gecanceld vanwege het overschrijden van de track limits. Uiteindelijk was de volgorde dus De Angelis voor Matteo Ferrari en de Belg Xavier Simeon met daarachter Jesko Raffin, Nicolo Canepa en de Spaanse Marria Herrera. MotoGP coureur Bradley Smith kwam naar de zevende rondetijd voor Hector Garzo en Nico Terol met daarachter Matteo Casadei die de top tien compleet maakte.

De eerste MotoE race van dit weekend gaat zaterdagmiddag om 16:15 uur van start met de tweede race zondagochtend om 10:05 uur.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App