De eerste voorlopige 2022 WorldSBK kalender

2953
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© BMW Motorrad

Dorna Sports WorldSBK en de FIM hebben donderdag 25 november een eerste voorlopige en lang verwachte kalender bekend gemaakt voor het 2022 FIM Superbike World Championship seizoen. Een dertien wedstrijdweekenden tellende kalender waarop een aantal opvallende wijzigingen te zien zijn.

Het 2022 FIM Superbike World Championship seizoen telt dertien wedstrijdweekenden waarvan er inmiddels elf bevestigd zijn. De meest opvallende wijziging is dat de Australische ronde van het kampioenschap komend seizoen niet in februari en als openingsweekend verreden zal worden maar pas als finaleweekend in november. Dit alles houdt natuurlijk verband met de huidige coronasituatie, een reden dat het evenement ook in november nog als TBA vermeld staat.

Verder opvallend is dat het Losai International Circuit in Qatar ontbreekt en dat er opnieuw twee keer gereden zal worden in Portugal, en wel in Estoril als ook in Portimão.

Het seizoen wordt geopend in het weekend van 08 t/m 10 april in Spanje en wel op het Motorland Aragon Circuit. Vervolgens zal het kampioenschap het TT Circuit Assen aandoen in het weekend van 22 t/m 24 april, een weekend dat samenvalt met de eerste Europese ronde van het 2022 MotoGP wereldkampioenschap in Portimão.

Na Assen staat in Estoril de derde ronde van het seizoen op het programma gevolgd door Misano, Donington Park (geen WorldSSP 300), Most, Magny Cours, Catalunya en Portimão waar het het Europese seizoen afgesloten wordt.

Vervolgens zullen de WorldSBK en WorldSSP categorieën nog in actie komen in Argentinië, Indonesië en als de omstandigheden het toe laten dus in Australië.

Het enige nog niet ingevulde evenement, welke als TBA vermeld staat, zal hoogstwaarschijnlijk verreden worden in het weekend van 06 t/m 08 mei of in het weekend van 01 t/m 03 juli. Op welk circuit dit zal zijn is nog niet bekend.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter