Gebroeders Reeves domineren eerste British Sidecar race

271
Tim en Tristan Reeves | ©Racesport.nl - Jan Timmerman

Op zaterdagavond heeft het zijspanduo Reeves / Reeves de eerste British Sidecar race van het weekend In Assen gewonnen. De Britten wisten de voortijdig door zware regenval afgevlagde race te winnen en Birchall / Birchall en Paivarinta / Cluze.

In de eerste ronde waren het polesitters Reeves / Reeves die de leiding in handen namen. Op de tweede plaats was het het duo Streuer / Daalhuizen na enkele problemen op de grid te hebben gehad. Echter werd er bij het ingaan van de GT een fout gemaakt en verloren de Nederlanders twee plaatsen. Hierdoor nam Kershaw / Clark de tweede plaats over en reed duo Paivarainta / Cluze op de derde plaats. Het leek erop dat de Nederlanders het lastig hadden want niet veel later gingen ook de gebroeders Birchall aan ze voorbij.De beide Birchalls leken het tempo gevonden te hebben aangezien ze doorstoomden naar de tweede plaats. Streuer / Daalhuizen verloren ook hun vierde plaats aan Founds / Christie.

Uiteindelijk begon de regen door te zetten en besloot de organisatie om de rode vlag te tonen en de race voortijdig te beëindigen. Dit zorgde ervoor dat Reeves / Reeves de race wonnen voor Birchall / Birchall en Paivarinta / Cluze. Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen behaalden uiteindelijk de vijfde plaats.

Crashes waren er voor Holland / Ramsey, Leglise / Oligier, Founds / Peters, Horsepole / Connell, Remse / Bryant en Jones / Hainsworth.

De tweede British Sidecar race zal op zondagmiddag om 17:20 uur van start gaan.

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag