ÔInternationale motorraces in TubbergenÕÉ een begrip in motorminnend Nederland. In de periode tussen 1946 en 1974 vonden op het stratencircuit in de driehoek Albergen, Tubbergen, Fleringen ŽŽns per jaar gevechten plaats tussen in het leer gestoken waaghalzen op hun racemotoren. Op tweede pinksterdag, maandag 9 juni, zal voor het eerst in bijna dertig jaar weer het schitterende geluid van racemotoren te horen zijn in het dorp Tubbergen en in de omstreek.

Op die dag zullen namelijk demo-regelmatigheidswedstijden voor historische racemotoren worden gehouden op een heus stratencircuit. Dit stratencircuit is gelegen op het bedrijventerrein ÔDe BoskampÕ. Alle raceklassen van 50 cc tot en met de 500 cc zullen aan de start verschijnen. Ook zullen de zeer spectaculaire zijspannen acte de precense geven. De wedstrijden, die onder auspici‘n staan van de Historische Motorsport Vereniging (HMV), zullen Õs middags om half ŽŽn beginnen. Alle 9 raceklassen zullen twee manches van 8 ronden afleggen. Õs Ochtends vanaf half elf zullen de coureurs het circuit verkennen.

Het gaat hierbij om een zogeheten demo-regelmatigheidswedstrijd, waarbij de snelste coureur lang niet altijd zeker is van de eindoverwinning. Degene die zijn 2 keer 8 ronden het meest regelmatig aflegt zal de eindoverwinning voor zich opeisen.

De motorhistorie in Tubbergen herleeftÉ Met deze slogan hoopt Tubbergen te bereiken dat bij menigeen het hart weer wat sneller gaat kloppen. Hopelijk zal het circuit omzoomd worden door vele enthousiaste motorliefhebbers, zodat dit unieke evenement, in een echt motorsportdorp, ook in volgende jaren weer op de kalender zal prijken.

U kunt het circuit vinden aan de zuidzijde van het dorp Tubbergen. Langs alle invalswegen naar Tubbergen kunt u borden met daarop de naam ÔHMVÕ vinden. Door deze borden te volgen bereikt u heel eenvoudig het circuit.

Voor meer informatie omtrent dit persbericht kunt u contact opnemen met Werner Sauer, tel.: (0546) 624525 (na 17.00 uur)