De Nederlanders over hun eerste dag in Estoril

342
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Randy van Maasdijk - RvM Motorsport Photography

Het Circuito do Estoril is dit weekend gastheer van de laatste ronde van het 2020 FIM Superbike World Championship. Vrijdag stonden er voor alle categorieën twee vrije trainingen op het programma. Onderstaand de reacties na afloop van de dag van de vijf Nederlandse deelnemers.

Michael van der Mark (WorldSBK): “Het is een moeilijke dag voor ons geweest. Het is natuurlijk een nieuw circuit en vanmorgen moest ik een andere gearing proberen en een goede set-up zien te vinden, wat niet zo eenvoudig is. We worstelen voornamelijk met de balans en turning. Ik hoopte dat we ’s middags een goede stap voorwaarts konden maken, maar we zijn nog niet waar we willen zijn. We hebben best veel werk te doen voor morgen, de verschillen zijn erg klein en ik heb het gevoel dat we een grote stap moeten maken met de set-up om ons potentiële resultaat te kunnen verbeteren.”

Glenn van Straalen, (WorldSSP): “Het was vandaag even wennen op het circuit van Estoril. In FP2 heb ik mij met een seconde verbeterd. Het was geen slechte dag, maar we moeten nog wel wat zien te vinden voor morgen om zo nog een grote stap te maken. Ik ben benieuwd hoe het morgen zal gaan!”

Scott Deroue, (WorldSSP300): “De eerste dag in Estoril zit erop. Het rijden met de motor ging goed, maar we moeten nog wel een stap zien te maken met de motor. Ik was vijfde van mijn groep vandaag. We hebben wel constante tijden gereden en dat is belangrijk. In de eerste drie sectoren gaat het goed, maar we morgen voor morgen moeten we ons voornamelijk focussen op de laatste sector om daar verder te verbeteren. Op naar morgen!”

Jeffrey Buis, (WorldSSP300): “We hebben de dag goed opgebouwd. De eerste sessie gebruikt om de baan te leren kennen. In de tweede sessie hebben we een goede stap gemaakt. Het gevoel met de motor was beter en ik had ook zelf een beter ritme. Ik heb een goed gevoel voor morgen!”

Koen Meuffels, (WorldSSP300): “Net als voor veel rijders is Estoril ook voor mij een onbekend circuit. In de eerste sessie was mijn tempo meteen erg goed. De tweede sessie hebben we een andere setting getest. Dit beviel goed, dus ik heb het vertrouwen dat ik morgen goed mee kan komen!”

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App