De Nederlanders over hun eerste dag in Magny Cours

50
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Yamaha Racing

Het was een natte boel vrijdag tijdens de eerste dag van de Pirelli French Round in Magny Cours. Onderstaand de reacties van Michael van der Mark, Glenn van Straalen, Scott Deroue, Koen Meuffels en Jeffrey Buis na afloop van de eerste dag op Circuit de Nevers Magny-Cours.

Michael van der Mark, P10 (WorldSBK): “De eerste dag hier in Magny-Cours en het was behoorlijk nat! Het voelde goed aan vanmorgen op de motor en ik voelde dat we ons konden verbeteren in de regen. In de middag – aan het begin van de sessie – waren de omstandigheden beter en voelde ik mij prima en de snelheid was ok. Maar zodra de baan wat droger begon te worden, konden we geen stap vooruit maken. Ik had veel moeite bij het insturen van de bocht, dus ik ben een beetje teleurgesteld over het einde van de sessie. Ik kon namelijk niet zoveel verbeteren als ik wilde, maar ik denk niet dat we er echt ver vanaf staan. Als we wat veranderen aan mijn Yamaha R1 en als ik zo het goede gevoel weer krijg in de regen, dan zijn we klaar om er vooraan bij te staan.”

Glenn van Straalen, P14 (WorldSSP): “Het was erg nat vandaag. Vorig jaar ging het ook goed in de regen hier. Magny Cours heeft nieuw asfalt gekregen en er is nu meer grip. We hebben goede dag gehad en een goede stap gemaakt in FP2. Helaas de laatste training afgesloten met een crash. Maar we mogen tevreden zijn over het tempo, want met een P14 staan we er goed bij.”

Scott Deroue, P2 (WorldSSP300): “Het was een goede, maar ook erg natte dag in Magny Cours! Vanaf de eerste ronde was het gevoel goed. FP1 als snelste afgesloten. In FP2 verder gewerkt aan mijn ritme op de natte baan. In de laatste ronden nog wat versneld. Het was best tricky in deze omstandigheden. Ik ben klaar voor morgen; heb er zin in!”

Koen Meuffels, P15 (WorldSSP300): “De dag verliep een beetje raar, de eerste sessie stonden we allemaal klaar in de pitstraat toen de training gecanceld werd. In de middag werden FP1 en FP2 ingehaald. Er waren erg veel crashes, ik heb niet al te gek gedaan en mijn tijd stap voor stap verbeterd. Uiteindelijk staan er met P15 overall netjes bij. Morgen is het even afwachten wat het weer gaat doen, maar we zijn er in ieder geval klaar voor!”

Jeffrey Buis, P19 (WorldSSP300): “Het was vandaag heel erg nat. FP1 hebben we gebruikt om een gevoel op te bouwen in de natte omstandigheden en dat lukte goed. In de tweede sessie kon ik constant versnellen en hebben we het verschil naar de kop kleiner gemaakt. Tevreden voor vandaag. Morgen gaan we proberen de volgende stap te zetten!”

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App