De Nederlandse WorldSSP 300 coureurs over hun derde dag in Assen

2482
jeffrey-buis
Loris Veneman (7) gevolgd door Jeffrey Buis (6) | foto© Jan Timmerman

Zondag stond er voor de FIM Supersport 300 World Championship coureurs in Assen een warm-up en Race 2 op het programma. Onderstaand de reacties van de vijf Nederlandse coureurs na afloop van de derde en afsluitende dag van de Pirelli Dutch Round.

Ruben Bijman (P13): “In de warm-up ging het best wel prima, ik had niet super veel last van mijn val van gisteren. In de race ging het ook best wel goed maar zoals Jeffrey al zei was het in het begin best wel een chaos. Ik moest het met name van mijn bochtensnelheid hebben, op de rechte stukken werd ik constant voorbijgereden waarna ik het de bocht erna weer goed moest zien te maken. Ik merkte dat ik wel redelijk op de limiet zat te rijden. Meer dan een dertiende plaats zat er uiteindelijk niet in.”

Kas Beekmans (P19): “Voor mij was het vandaag een hele goede wedstrijd, ten opzichte van de eerste wedstrijd kon het ook niet veel minder. Mijn start was wel iets minder maar ik kon meteen goed aanpikken. Met een iets andere gearing had er misschien iets meer ingezeten, maar dat is achteraf praten. Maar ik ben heel tevreden met het optreden in voor mij het eerste weekend op WK niveau.”

Thom Molenaar(P20): “Vanmorgen in de warm-up reed ik een nieuwe persoonlijk snelste ronde hier in Assen, dus dat was goed na een vervelende eerste racedag. De race ging goed, start was op zich prima maar ik wist natuurlijk dat ik een aantal plaatsen zou gaan verliezen. Uiteindelijk stand weten te houden in de kopgroep, maar op het laatst had ik onvoldoende kracht in mijn handen en armen om nog een aanval te kunnen doen. Om uiteindelijk op slechts slecht vier seconden van de winnaar over de finish te komen is denk ik niet slecht. Het doel voor dit weekend was WK-punten, maar ondanks dat dit niet gelukt is denk ik dat we toch tevreden kunnen zijn.”

Sven Doornenbal (P21): “Mijn tweede race vandaag was lastig, we stonden als vijftiende gekwalificeerd maar mijn start was iets minder waardoor ik een paar plaatsen verloor. Na een aantal ronden kwam er een breuk en ik zat er net achter. Mijn tempo was echter wel goed, ik reed rondetijden van in de 1’50 en dat heb ik hier nog nooit eerder gereden. Uiteindelijk kwamen we op acht seconden van de winnaar over de finish, op zich niet slecht maar natuurlijk had ik liever in de eerste groep gezeten.”

Loris Veneman (DNF): “Mijn eerste raceweekend in de Supersport 300 was echt geweldig, ook al eindigden we niet zoals we hadden gewild. Ik was snel en ik voelde me erg goed op de motor, dus ik heb vertrouwen in ons potentieel en ben erg blij met het resultaat dat we in race 1 hebben behaald. In race 2 was er helaas een crash na een contact met een andere rijder, maar over het algemeen ben ik tevreden over het weekend en ik ben klaar om nog meer te ontdekken in Barcelona, een circuit waar ik getest heb en ik heb er alle vertrouwen in dat we iets moois kunnen bereiken. Ik wil mijn sponsors bedanken en alle mensen die dit weekend zijn gekomen, het was geweldig.”

Jeffrey Buis (DNF): “Het was een zwaar weekend voor ons. Zaterdag was mijn eerste race weer in deze klasse na een seizoen in de WorldSSP te hebben gereden. Het was dus best wel even wennen, en dat was niet makkelijk. Ik mijn eentje was ik erg snel, maar in de groep was het wel even weer aanpassen. Vandaag heb ik de race iets anders proberen op te bouwen dan gisteren. Ik wilde in het begin iets meer afwachtend zijn, dat lukte op zich ook wel aardig maar ik ging op een gegeven moment iets te vroeg op het gas met een flinke highsider tot gevolg. Gelukkig zelf niets en verder ook niemand geraakt maar een P8 op zaterdag en een high side vandaag in Race 2 was niet ons doel, maar we zijn sterk en kunnen ons vanaf Barcelona herpakken, al zullen we onze strategie daar wel iets aan moeten passen.”

Buis, Veneman en Bijman komen over twee weken opnieuw in actie als de tweede en volgende ronde van het seizoen wordt verreden op Circuit de Barcelona – Catalunya in Spanje wordt verreden.

Handige links Pirelli Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 • NTC race 2
 • NTC race 2
 • NTC race 2
 • NTC race 2
 • NTC race 2
 • NTC race 2
 • NTC race 2
 • WorldSSP 300 race 2
 • WorldSSP 300 race 2
 • WorldSSP 300 race 2
 • WorldSSP 300 race 2
 • WorldSSP 300 race 2
 • WorldSSP 300 race 2
 • WorldSSP 300 race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSBK race 2
 • WorldSSP race 2
 • Victor Steeman tribute
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • WorldSSP race 2
 • Tissot Superpole race
 • WorldSSP race 2
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Tissot Superpole race
 • Media debrief
 • Glenn van Straalen
 • Glenn van Straalen
 • Glenn van Straalen
 • Glenn van Straalen
 • Glenn van Straalen
 • Glenn van Straalen
 • Stefano Manzi
 • WorldSSP race 1
 • WorldSSP race 1
 • WorldSSP race 1
 • WorldSSP race 1
 • WorldSSP race 1
 • WorldSSP race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSBK race 1
 • WorldSSP 300 race 1
 • WorldSBK race 1