Jorge Lorenzo zal komend weekend in Silverstone definitief zijn comeback maken tijdens de GoPro British Grand Prix. De Repsol Honda Team coureur, die sinds de Dutch TT in Assen langs de kant stond met een blessure, is voldoende hersteld van zijn in Assen opgelopen rugblessure.

Komend weekend wordt op het circuit van Silverstone de twaalfde ronde van het 2019 MotoGP wereldkampioenschap verreden. Na de races in Assen, de Sachsenring, Brno en op de Red Bull Ring te hebben moeten missen zien we op het Britse circuit de terugkeer van Jorge Lorenzo op de Repsol Honda.

Breuken in zijn T6- en T8-wervels hielden Lorenzo lange tijd langs de kant en maar een intensief revalidatie traject hebben ervoor gezorgd dat de vijfvoudig wereldkampioen weer fit genoeg is om komend weekend zijn comeback te maken.

Jorge Lorenzo: “Het is erg goed om terug te zijn bij het Repsol Honda Team, het is een lange tijd geweest sinds Assen. Ik had graag eerder terug willen zijn, maar vanwege de aard van de blessure moest ik de tijd nemen. Ik heb hard gewerkt om me zo goed mogelijk voor te bereiden op dit weekend in Silverstone, maar daarnaast weet ik dat het nog enige tijd zal duren voordat ik weer op snelheid ben. Natuurlijk ben blij om terug te zijn bij het team, we weer aan het werk kunnen om ons te blijven verbeteren en de resultaten te behalen waarvan we weten dat deze tot de mogelijkheden behoren.”

Vrijdagochtend om 09:55 uur lokale tijd (10:55 uur Nederlandse tijd) zal de Spanjaard voor het eerst sinds Assen weer op zijn Honda RC213V stappen als op het Britse circuit de eerste vrije training van de GoPro British Grand Prix op het programma staat.

Let op: in verband met het tijdverschil is er komend weekend een aangepast tijdschema en wedstrijdprogramma. In onderstaande link is het volledige tijdschema voor komend weekend te bekijken.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App