Deniz Öncü zal in 2020 als vaste coureur zijn debuut maken in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De kleinste van de Turkse tweeling gaat uitkomen voor Red Bull KTM Tech3.

Deniz Öncü wordt in 2020 de teamgenoot van Ayumu Sasaki in het nieuwe Moto3-project van Red Bull KTM Tech3. Het 16-jarige Turkse talent, die afgelopen seizoen uitkwam in zowel de Red Bull MotoGP Rookies Cup en het FIM CEV Moto3 Junior World Championship, deed al zijn eerste ervaringen op in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap maar zal in 2020 dus als vaste deelnemer op de startlijst te vinden zijn.

Deniz Öncü: “Ik ben erg blij dat ik met Red Bull KTM Tech3 de stap kan maken naar het Moto3-wereldkampioenschap. Het is een droom die uitkomt, want ik wilde hier altijd al fulltime rijden. Ik wil me volgend jaar in elke race zien te verbeteren en ik zal mijn uiterste best doen om dit waar te maken. Bovendien streef ik ernaar om de punten te halen en consequent te blijven rijden. Een enorme dank aan Hervé Poncharal voor deze kans!”

Deniz’s tweelingbroer Can komend seizoen zal komend seizoen niet meer actief zijn in de Moto3 klasse, dit nadat zijn huidige Red Bull KTM Ajo Moto3 Team voor komend seizoen Raul Fernandez en Kaito Toba aantrok en er derhalve voor hem binnen dit team in 2020 geen plaats meer zal zijn. Can zal vanaf komend seizoen de overstap maken naar de WorldSSP klasse van het WK Superbike waar hij op een Kawasaki aan de start zal verschijnen binnen Kawasaki Puccetti Racing. De officiële aankondiging zal komende week gedaan worden.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App