Deniz Öncü kruipt door het oog van de naald bij crash in Jerez

0
deniz-oncu
Deniz Oncu (53) | foto© motogp.com

Deniz Öncü heeft zondag veel geluk gehad bij een crash tijdens de Moto3 race van de Gran Premio Red Bull España. Het Turkse talent was betrokken bij de crash in de laatste bocht van de wedstrijd waar nog gestreden werd voor de winst en liep daarbij zo bleek later een flinke snij – en brandwond op in zijn nek.

De Moto3 race van de Gran Premio Red Bull España was zondag een wedstrijd waarin op het scherpst van de snede gestreden werd voor de overwinning, een race die vanaf het begin tot het einde menigeen op het puntje van de stoel deed belanden.

Eén van de smaakmakers tijdens deze race was de 17-jarige Öncü. De Red Bull KTM Tech 3 was in de door Pedro Acosta gewonnen race constant voorin het veld te vinden en reed zelfs regelmatig aan de leiding. In de laatste bocht ging het echter flink mis, Öncü maakte een inschattingsfout waardoor hij niet alleen zelf maar ook Darryn Binder en Jaume Masia ten val kwamen.

In eerste instantie leek er echter niet zoveel aan de hand, maar later toen de adrenaline bij de drie jonge heren weer enigszins op een normaal pijl was bleek Öncü door het oog van de naald te zijn gekropen en niet geheel ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen, hij liep namelijk een flinke snij- en brandwond op in zijn hals.

Deniz Öncü: “Ik mag van geluk spreken dat ik nog leef. Toen Darryn Binder over mijn hoofd vloog, sneed zijn remschijf in mijn nek. Dit had veel erger af kunnen lopen.”

Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met Oncu, maar of de actie van de jonge Turk geheel ongestraft zal blijven is nog niet bekend. Het voorval werd na afloop door de wedstrijdleiding nogmaals goed bekeken en het zal niemand verbazen dat er nog een penalty voor de komende race zal volgen.

Onderstaand de crash in beeld middels een serie foto’s:

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter