Dennis Foggia en Jaume Masia zullen in 2020 in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap uit gaan komen voor Leopard Racing. Dit nieuws heeft het team zaterdagmiddag op de Red Bull Ring bekend gemaakt.

Leopard Racing Moto3 zal het komende seizoen met een geheel nieuwe rijdersbezetting aan de start verschijnen en na dit seizoen afscheid nemen van Lorenzo Dalla Porta en Marcos Raminez zo heeft het team zaterdagmiddag tijdens de tweede dag van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich.

Zo heeft men overeenstemming weten te bereiken met Dennis Foggia. De 18-jarige Italiaan komt momenteel uit voor Sky Racing Team VR46 en maakt deel uit van de VR46 Riders Academy. Eerder deze week had Foggia al aangekondigd na dit seizoen zijn huidige team te verlaten en tevens zijn contract met de VR46 Riders Academy niet te zullen verlengen. Foggia bezet momenteel de vijftiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Naast Foggia zal ook Jaume Masia in 2020 in de Leopard Racing kleuren actief zijn. De 18-jarige Spanjaard komt momenteel uit voor Bester Capital Dubai en staat vijfde in de tussenstand van het kampioenschap.

Dennis Foggia: “Ik ben erg blij met het tekenen van een overeenkomst met Leopard Racing. Ik wil graag een succesvol jaar met hen hebben en zoals altijd zal ik mijn best doen om onze doelen te bereiken.”

Jaume Masia: “Ik ben erg enthousiast over deze kans. Leopard Racing is een topteam en ik denk dat het de juiste plek is om mijn doel te bereiken. Ik kan niet wachten om mijn reis met hen te beginnen, om de nieuwe motor te proberen en deze ervaring te beleven.”

Wat Dalla Porta en Raminez na dit seizoen gaan doen is officieel nog niet bekend. Dalla Porta lijkt echter zo goed als zeker de overstap te gaan maken naar de Moto2 klasse waar hij één van de belangrijkste kandidaten is voor een zitje bij het Italtrans Racing Team.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App