Deroue pakt pole voor Schotman op Magny-Cours dankzij Nederlands teamwork

76
superpole
Scott Deroue (l) en Robert Schotman (r) - Magny Cours QP | foto© Nico Schneider

Scott Deroue heeft zaterdag op Magny-Cours de pole position gepakt voor Robert Schotman en de in Nederlandse dienst rijdende Tom Edwards. Walid Khan kwalificeerde zich als twaalfde, Glenn van Straalen als zestiende, Victor Steeman als 22e, Dennis Koopman als 35e en Ryan Vos als 38e.

Op een zonnig Circuit de Nevers Magny-Cours gingen op zaterdagochtend de twee Supersport 300 kwalificatiesessies van start voorafgaand aan de allesbeslissende race op zondagmiddag waarbij bekend wordt wie zich kampioen mag noemen. Ana Carrasco leidt het kampioenschap met tien punten voorsprong op Nederlander Scott Deroue, Mika Perez staat op achttien punten en Luca Grünwald op 22.Superpole 1
Met 31 coureurs op de baan was het een chaotische kwalificatie zoals altijd waarbij ze allemaal een slipstream probeerden te zoeken. Er werd veel stuivertje gewisseld en het waren Dani Valle en Nederlander Walid Khan die uiteindelijk het spelletje het beste wisten te spelen en de snelste twee rondetijden reden waardoor ze verder mochten naar Superpole 2. Jan Ole Jähnig noteerde de derde tijd wat hem een dertiende startplaats oplevert, daarachter waren het Grünwald, Grassia, Glenn van Straalen, Herrera, Bernardi, Rusmiputro en De Cancellis in de top tien. Carrasco kwam niet verder dan de vijftiende tijd waardoor ze vanaf een teleurstellende 25e plaats moet starten.

Superpole 2
De snelste twaalf coureurs gingen vervolgens de strijd aan om te bepalen wie er zondagmiddag vanaf pole position mag starten. Voor de vanaf Superpole 1 doorgekomen Walid Khan ging het direct mis aangezien hij in zijn eerste ronde uit de pitbox al ten val kwam.

De andere twee Nederlanders in deze sessie, kampioenschapskandidaat Scott Deroue en de na een zware blessure teruggekeerde Robert Schotman, werkten goed samen en meldden zich al gauw vooraan.

Even was het de Australiër Tom Edwards, rijdend voor het Nederlandse Nutec Benjan Kawasaki team die de pole overnam maar Scott Deroue en Robert Schotman besloten samen te werken en elkaar allebei om beurten een sleepje te geven. Deroue maakte hier optimaal gebruik van en pakte met een 1’54.034 de pole voor misschien wel de belangrijkste race van zijn carrière, ondanks een flinke crash op vrijdag waarbij zijn machine veel schade had opgelopen en hij er zelf ook veel last van ondervond. Schotman noteerde de tweede tijd op slechts 0,068 seconde met Edwards op de derde plaats. Verder waren het Perez, Loureiro, González, Valle, De la Vega, Hendra Pratama en Sánchez in de top tien.

De WorldSSP300 race op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat zondagmiddag om 12:40 uur van start.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App