Di Giannantonio het snelst op zaterdagochtend in Argentinië

44
fabio-di-giannantonio
Fabio Di Giannantonio | foto© Gresini Racing

Fabio DiGiannantonio heeft zaterdag op het Termas de Rio Hondo de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Del Conca Gresini Moto3 coureur was op een grotendeels nat circuit het snelst voor Enea Bastianini en Marco Bezzecchi. Zuiderbuur Livio Loi noteerde in deze sessie de achttiende rondetijd.

Bleef de verwachte regen tijdens de eerste dag van de Gran Premio Motul de la Republica Argentina nog grotendeels uit, vrijdagavond begon het echter te regenen en dat was ook nog het geval toen de coureurs, monteurs en overige teamleden zaterdagochtend op het Termas de Rio Hondo Circuit arriveerden.

Op het moment dat de Moto3 coureurs zaterdagochtend de tweede dag om 09:00 uur plaatselijke tijd openden met hun derde vrije training was het weliswaar gestopt met regenen maar de baan was nog dusdanig nat waardoor de slicks voorlopig nog in de bandenwarmers konden blijven en de regenbanden gemonteerd konden worden.

In het eerste kwartier waren dan ook nog niet alle coureurs op de baan te vinden, sommigen volgden vanaf de pitmuur de verrichtingen van hun collega’s wachtend op betere omstandigheden.

Op de baan was het na 15 minuten Fabio Di Giannantonio die met een snelste rondetijd van 2’00.793 de lijst aanvoerde, maar al snel werd duidelijk dat de omstandigheden beter en beter werden en de rondetijden ronde na ronde sneller werden.

Was het tijdens de eerste dag de vraag wie van de Moto3 coureurs als eerste onder de 1’50 grens zou gaan duiken – dat lukte uiteindelijk niet aangezien Enea Bastianini de dag als snelste afsloot met een rondetijd van 1’50.397 – was het in deze sessie de vraag wie als eerste een tijd onder de 2.00 minuten grens zou weten te realiseren.

Met nog 20 minuten te gaan kwam de eerste crash van de sessie op naam van de Brit John McPhee. De CIP – Green Power coureur – die als laatste van de Moto3 coureurs de baan op ging – kwam in zijn derde ronde van ten val bij het aanremmen van bocht 1. Een onschuldig schuiver zo bleek want even later reed de Brit gewoon weer zijn ronden.

In de slotfase van de werden er vele rondetijden verbeterd maar met nog drie minuten te gaan eindigde de sessie vroegtijdig voor Niccolò Antonelli in bocht 13. De Italiaan nam iets teveel risico met een crash tot gevolg.

Met minder dan een minuut te gaan was het Aron Canet die stil kwam te staan langs de baan vanwege een technisch probleem.

De 2.00 minuten grens werd uiteindelijk niet verbroken, het was Di Giannantonio die met een snelste ronde van 2’00.315 het dichtst in de buurt kwam en de derde vrije training als snelste coureur afsloot voor Bastianini, Marco Bezzecchi, Tatsuki Suzuki en pechvogel Canet.

Gabriel Rodrigo werd zesde gevolgd door Andrea Migno, Jorge Martin, Adam Norrodin en Dennis Foggia.

Na zijn uitstekende vierde tijd tijdens de eerste dag moest Livio Loi nu genoegen nemen met de achttiende rondetijd.

Samengestelde lijst na drie vrije trainingen
Zoals al vermeld wist geen van de coureurs hun tijd van de eerste dag aan te scherpen, de samengestelde lijst na drie vrije trainingen blijft dan ook geheel gelijk aan die van na de tweede vrije training.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag