Mike di Meglio is niet langer in dienst van Aprilia als MotoGP testcoureur. De voormalig 125cc wereldkampioen geeft er de voorkeur aan om komend seizoen als vaste coureur actief te zijn in de WorldSSP klasse van het FIM Superbike World Championship.

Mike di Meglio was in 2014 en 2015 als coureur actief in de MotoGP klasse. De Fransman wist er echter nauwelijks potten te breken en met de komst van zijn landgenoot Loris Baz naar de koningsklasse hield het avontuur dan ook al weer op.

Na zijn vertrek als vaste coureur uit de MotoGP klasse trad de 2008 125cc wereldkampioen begin 2016 in dienst bij Aprilia als vaste MotoGP testcoureur. Het eerste seizoen kwam Di Meglio regelmatig in actie, het afgelopen seizoen werd het al een stuk minder. De Fransman combineerde het testwerk namelijk met een terugkeer als coureur in World Endurance Championship. Hier kende Di Meglio meer succes want samen met het GMT94 Yamaha Team en zijn teamgenoten Niccolò Canepa en David Checa werd de bekende Le Mans 24H wedstrijd gewonnen en wist men de 2016/2017 wereldtitel in de wacht te slepen. Ook de start van het nieuwe 2017/2018 World Endurance seizoen verliep voorspoedig want de eerste wedstrijd meetellend voor dit kampioenschap, de Bol d’Or werd gewonnen.

De samenwerking met het GMT94 Yamaha team bevalt schijnbaar zo goed dat Di Meglio onlangs besloot zijn job als Aprilia MotoGP testcoureur op te zeggen en samen met het Franse Endurance team, naast het EWC, aan een nieuw avontuur te beginnen; een start in de WorldSSP klasse van het FIM Superbike World Championship.

Wie Di Meglio op zal volgen als MotoGP testcoureur is officieel nog niet bekend. De kans is echter zeer groot dat deze job de komende tijd uitgevoerd zal gaan worden door Milwaukee Aprilia coureur Eugene Laverty. De Noord-Ier was onlangs in Jerez al drie dagen lang actief als Aprilia MotoGP testcoureur van de geblesseerde Aleix Espargaró. De verwachting is dan ook dat Laverty de komende tijd vaker in actie zal komen op een MotoGP machine van de motorenfabrikant uit het Italiaanse Noale.

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen