Diederick de Vries hangt headset definitief aan de wilgen

6543
diederick-de-vries
Diederick de Vries (r) samen met Patrick van de Goorbergh | foto© DdV facebook

Diederick de Vries stopt definitief als Eurosport commentator. Dit nieuws heeft de bekende presentator en motorsport tv-commentator uit Assen via zijn persoonlijke social mediakanalen wereldkundig gemaakt.

Na zestien jaar actief te zijn geweest als presentator en commentator van vele motorsport wedstrijden heeft Diederick de Vries besloten om na een jaar afwezigheid niet meer terug te keren als Eurosport commentator en zijn headset definitief aan de wilgen te hangen.

Diederick de Vries begon zijn motorsport avontuur middels het commentaar verzorgen op het TT Circuit Assen en het presenteren van vele teampresentatie. Vervolgens maakte de Assenaar zijn debuut als tv-commentator bij Eurosport waar hij o.a. vele WorldSBK – en MotoGP evenementen voorzag van commentaar.

Het afgelopen seizoen nam De Vries vanwege privéomstandigheden een sabbatical. Tijdens deze rustperiode heeft de Drent goed nagedacht over zijn toekomst als tv-commentator. Donderdag 22 december hakte De Vries de knoop definitief door en nam hij het besluit om niet terug te keren en zijn headset definitief aan de wilgen te hangen.

Diederick de Vries: “Na een sabbatical jaar heb ik besloten om definitief te stoppen met het commentaar geven bij de motorsport op Eurosport Nederland. Achttien jaar heb ik dat met veel plezier mogen doen en heeft me dat veel moois gebracht. Dichter bij mijn favoriete sport kon ik niet komen, op het allerhoogste niveau. Vele reizen, bijzondere ontmoetingen en avonturen mocht ik meemaken. Veel te veel om hier te benoemen. Heel veel mensen heb ik daardoor ook leren kennen. Patrick van den Goorbergh wil ik daarbij in het bijzonder noemen omdat wij toch zeker zo’n 16 jaar naast elkaar als duo het commentaar verzorgden in de WSBK, MotoGP, Moto2, Moto3 en zo nu en dan de Endurance. Ik ben Eurosport dan ook zeer dankbaar dat ze mij al die jaren het vertrouwen hebben gegeven. De rust die er nu gekomen is in de weekeinden geven meer balans in mijn leven.”

De Vries, die naast zijn werk als tv-commentator werkzaam is op het Drenthe College, zal de komende jaren nog wel als docent, coördinator en coach verbonden blijven aan de genoemde school in Assen.

Namens de gehele Racesport.nl redactie willen we De Vries bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de Nederlandse motorsport en de komende jaren veel succes wensen bij zijn werk op het Drente College.