Maikel Dijkstra heeft een tweede plaats weten behalen tijdens de eerste wedstrijd van het DTRA Europees Flat Track Kampioenschap, de Hells Race op Dirt Track Lelystad. Na een ‘flat tyre’ in de eerste heat moest de Nederlander op de tweede startrij plaatsnemen in de finale na een eerste en tweede plaats in heat twee en drie.

De eerste race voor het Europees Flat Track Kampioenschap voor de Pro, Vintage en Hooligan klasse werd gehouden bij de Hells Race in Lelystad. De Britse organisatie de DTRA (Dirt Track Riders Association) organiseert dit kampioenschap. Er werden drie heats verreden over zes ronden en een finale van acht ronden. Op de Pro klasse na, die werd verreden over vijftien ronden.

Maikel Dijkstra wist goed weg te komen bij de start vanaf de tweede rij en dook de eerste bocht als vijfde in. Na een aantal ronden wist hij de tweede plaats over te nemen en ging hij op jacht naar de aan de leiding rijdende Spanjaard Sastre. Hij wist een aantal keren naast zijn achterwiel te komen, maar had net tekort om er voorbij te komen. Met nog twee ronden te gaan nam Dijkstra de buitenbocht als laatste poging en daardoor had hij bijna een highsider. Sastre won de finale voor Dijkstra en Serra.

maikel-dijkstra

Maikel Dijkstra (58) | foto© Fabien Rolland

Uitslag finale:

1. Ferran Sastre SPA
2. Maikel Dijkstra NED
3. Franc Serra SPA
4. Toby Hales ENG
5. Gerard Bailo SPA
6. Jacopo Monti ITA
7. Gary Birtwistle ENG
8. Richard Mason ENG
9. Lukasz Bujniewicz POL
10. Jordan-Lee Miller ENG
DNF Angus Cough ENG
DNF Mick Jansen NED

De Dirt Track Lelystad Flat Track Series zijn op 7 juli, 25 augustus en 29 september.
De volgende race voor het EK is op 15 juni tijdens het ‘Wheels and Waves’ evenement in Spanje.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App