Dion Otten stopt per direct als actief wegracecoureur

1782
dion-otten
Dion Otten | foto© Damon Teerink

Dion Otten stopt per direct als actief wegracecoureur. De pas 18-jarige coureur heeft dit nieuws zondagavond middels een persbericht wereldkundig gemaakt. Het ontbreken van een gezonde financiële basis wordt door de jonge coureur uit Assen aangegeven als belangrijkste reden van zijn besluit.

De afgelopen maanden is er keihard geknokt door Dion Otten en het team om het toch rond te krijgen. Helaas is dit niet gelukt en moest de knoop worden doorgehakt, een knoop die je als jonge talentvolle coureur niet wilt doorhakken. De net 18 jaar geworden Drent heeft echter noodgedwongen moeten besluiten om zijn helm aan de wilgen hangen en zich te gaan richten op school en zijn maatschappelijke carrière.

Dion Otten: “Met pijn in mijn motorsporthart heb ik moeten besluiten om per direct te stoppen als actief wegracecoureur. Er mist een gezonde financiële basis om verantwoord op dit niveau te kunnen racen, daardoor een horizon te hebben naar de toekomst en zo competitief te blijven. Het gat is gewoon te groot.
Ik wil mijn ouders, al mijn sponsoren en iedereen die mij op welke wijze dan ook gesteund en begeleidt heeft de afgelopen tien jaar bedanken. Ik had het voorrecht om te doen wat ik het liefste deed en zal het vreselijk gaan missen.”

Ondanks dit noodgedwongen besluit kan Otten terugkijken op een succesvolle carrière. De Drent heeft tien jaar lang alles gegeven voor zijn sport en ging tweehonderd procent voor zijn talent en passie. Begonnen bij de Racekids, daaropvolgend stond hij aan de start bij het NK mini-bikes, Molenaar NSF100 Championship, NEC Moto3 en IDM Supersport 300. In laatstgenoemde klasse miste hij op een haar na de titel en werd hij ‘Vizemeister’. In hetzelfde seizoen werd Otten tevens Nederlands kampioen ONK Supersport 300.

Op 16-jarige leeftijd was hij als rookie en tevens als één van de jongste coureurs actief in het WK Supersport 300 en behaalde daarin meerdere top tien klasseringen. Door zijn lengte maakte hij in 2020 de overstap naar de IDM Supersport 600 en kende daarin een uitstekend debuut. De klasse lag hem bijzonder goed en zou voor hem de route terug naar de WK paddock zijn. Pech, crashes en blessures waren hem ook niet vreemd, toch wist hij altijd goed en snel terug te komen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App