Dodelijk ongeval tijdens 6 Heures Moto Spa-Francorchamps

766
dave-dockx
Dave Dockx tijdens de onlangs verreden Van Zon Sprintrace | foto© actiefoto.eu

Zaterdagochtend tijdens de trainingen voorafgaand aan de 6 Heures Moto Spa-Francorchamps Endurance wedstrijd heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een crash waarbij naar nu bekend is geworden de Belgische coureur Dave Dockx om het leven is gekomen.

Zondag wordt op het circuit van Spa-Francorchamps de 6 Heures Moto Endurance wedstrijd verreden. Zaterdag stonden de vrije trainingen en kwalificatie op het programma. Tijdens één van de vrije trainingen ging het vreselijk mis.De Belgische coureur Dave Dockx kwam op hoge snelheid in het tweede deel van Blanchimont naast de baan op het gras. Dockx verloor daarbij de controle over zijn machine met een zware crash tot gevolg. Ondanks dat de medische diensten snel ter plaatse waren mocht medische hulp niet meer baten en overleed de 30-jarige coureur even later aan zijn verwondingen.

Dockx was naast een actief amateur racer een bekend gezicht op het Circuit Zolder waar hij werkzaam was als instructeur binnen het team van Motorsportschool Zolder.

Het programma van de 6 Heures Moto Spa-Francorchamps werd zaterdag na een korte onderbreking hervat. Ook de wedstrijddag zal zondag volgens het aangekondigde programma doorgang vinden.

Team Artimar, het team waarvoor Dockx uitkwam, heeft zich teruggetrokken.

Officieel statement K.A.M.V. Mortsel:

Deze ochtend is in Spa-Francorchamps ons clublid K.A.M.V. Mortsel, Dave Dockx, 30 jaar en wonende in Heist Op Den Berg overleden. Dit tijdens het vrij rijden op het Circuit. Het is Kurt Van Borm, Voorzitter van de Vlaamse Federatie die ons het bericht melde.

Dave we zullen je missen, je was altijd vriendelijk, goedgeluimd en niets was voor hem te veel. Je was o zo fier omdat je op de laatste sprint in Zolder het podium wist te behalen, ……

Dave was tevens zeer gekend binnen Motorsportschool Zolder, hij was een zeer gedreven motorrijder. Langs deze weg wensen wij zijn familie en vrienden zeer veel sterkte toe.

Dave, we zullen je onder nr. 28 blijven herinneren.

Sonja Malfroy
K.A.M.V. Mortsel

Namens het gehele Racesport.nl redactieteam wensen wij de familie Dockx en verdere naasten veel sterkte in deze moeilijke tijd.