Bij een ernstig ongeval op het TT Circuit Assen is dinsdagochtend een motorrijder om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde tijdens een zogenaamde Circuitdag, een dag waarbij motorrijders onder begeleiding van een instructeur een aantal sessies rijden op het TT Circuit Assen.

Rond de klok van 11:00 uur kwam een motorrijder tussen Meeuwenmeer en Hoge Heide ten val. De val gebeurde in de zogenaamde outlap – de eerste ronde van de sessie – en de snelheid lag derhalve dan ook niet heel erg hoog. Na deze crash kwamen nog een tweetal achter deze motorrijder rijdende deelnemers ieder afzonderlijk ten val waarbij één van deze twee machines de eerst gevallen deelnemer heeft geraakt.

De medische hulpdiensten waren snel ter plaatse – waaronder een trauma arts die werd afgezet door een traumahelikopter. Hier werd duidelijk dat de situatie van de eerst gevallen motorrijder zeer ernstig was. Niet veel later kwam het bericht dat de medische hulp niet had mogen baten en dat de 63-jarige ervaren motorrijder uit het Groningse Scharmer aan zijn verwondingen is overleden.

De overige twee gevallen motorrijders bleven ongedeerd.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Volgens de organisatie vond de val van het slachtoffer op lage snelheid plaats.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App