Dominique Aegerter keert terug bij NTS RW Racing GP

29
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© NTS RW Racing GP

Dominique Aegerter zal komend weekend in Portimâo terug keren bij het Nederlandse NTS RW Racing GP. De Zwitser neemt tijdens het laatste Grand Prix weekend van 2020 de plaats in van Piotr Biesiekirski. De Pool ziet af van deelname en zal zich concentreren op zijn nabije toekomst in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol.

Bo Bendsneyder krijgt komend weekend tijdens zijn laatste optreden in dienst van het Nederlandse NTS RW Racing een nieuwe teamgenoot. Tijdens de Grande Prémio MEO de Portugal, het finale weekend van 2020, zal Dominique Aegerter namelijk terugkeren bij het team. De Zwitser, die eerder dit seizoen al binnen het Nederlandse team als invaller actief was voor zijn landgenoot Jesko Raffin, moest destijds echter afzien van deelname aan meer Grand Prix weekenden voor NTS RW Racing GP vanwege verplichtingen in de FIM Enel MotoE World Cup. NTS RW Racing besloot vervolgens om in zee te gaan met de jonge Pool Piotr Biesiekirski, maar uitgerekend tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen zijn de rollen weer omgedraaid.

Aegerter is van zijn kant blij met de kans om weer met de NTS Moto2 machine te rijden op het uitdagende circuit van Portimâo.

Dominique Aegerter: “Het is fijn om weer deel uit te maken van het team. Ik ken de motor, de baan en het team, ik ben fit en klaar om te racen. Ik zal proberen 100 procent te geven, een mooi resultaat te boeken zoals in Oostenrijk en om het team nuttige input en informatie te geven. Ik kijk er echt naar uit.”

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen: “We zijn verheugd Dominique weer bij ons te hebben voor deze laatste race van het seizoen. Hij kent de motor en, net als Bo Bendsneyder, ook de baan. Aanstaande vrijdag hebben we extra trainingstijd om met de Moto2-motor het circuit van Portimâo beter te leren kennen. We hadden graag het seizoen met Piotr afgesloten, maar ik respecteer zijn beslissing, ook kijkend naar zijn toekomstige doelen. Het is belangrijk voor hem om zich goed voor te bereiden op een nieuw seizoen, dat cruciaal kan worden voor hem. Ik weet zeker dat hij in staat zal zijn om zijn potentieel en de leercurve, die hij de afgelopen zeven GP’s bij ons heeft laten zien, kan doortrekken. Daarmee kan hij in het Europees Moto2-kampioenschap vechten voor overwinningen en dit zal hem zeker de mogelijkheid bieden om terug te keren in het wereldkampioenschap in 2022. Wij wensen Piotr het allerbeste en willen hem bedanken voor zijn inzet.”