Dominique Aegerter ook het snelst op dinsdag in Catalunya

dominique -aegerter
Dominique Aegerter - Catalunya | foto© Randy van Maasdijk

Dominique Aegerter heeft ook tijdens de tweede en afsluitende testdag op Circuit de Barcelona-Catalunya de snelste rondetijd op de klok gezet. De Ten Kate Racing Yamaha coureur was dinsdag het snelst voor Jules Cluzel en de eveneens in Nederlandse dienst rijdende Randy Krummenacher.

De tweede en afsluitende testdag op Circuit de Barcelona-Catalunya begon dinsdag zonder de aanwezigheid van twee bekende namen. Steven Odendaal en Danny Webb ontbraken namelijk vanwege de bij crashes tijdens de eerste dag opgelopen blessures.

Was het maandag tijdens beide sessies Dominique Aegerter die de tijdlijst aanvoerde, dinsdagochtend tijdens de eerste sessie van de tweede dag was het Jules Cluzel die een einde maakte aan de ongeslagen reeks van de dit seizoen in de klasse debuterende Dominique Aegerter. De Fransman zette een snelste ronde op de klok van 1’44.335 een tijd waarmee hij de ochtendsessie als snelste afsloot voor Nikki Tuuli en Aegerter.

In de middagsessie leek Cluzel opnieuw met de eer te gaan strijken totdat Aegerter aan het einde van de dag in zijn allerlaatste ronde nog een keer aanzette en onder de tijd van de GMT94 Yamaha coureur dook. De Zwitser zette een snelste tijd op de klok van 1”44.220, een tijd die voldoende was om deze dag maar ook deze tweedaagse test als snelste WorldSSP coureur af te sluiten.

De derde rondetijd van de dag kwam op naam van EAB Racing Team coureur Randy Krummenacher en Federico Caricasulo, dit ondanks dat de GMT94 Yamaha coureur een groot deel van de middagsessie moest missen vanwege een stevige crash in de laatste bocht voor start en finish. De Italiaan kwam er zelf zonder kleerscheuren van af, zijn machine daarentegen was niet heel veel meer van heel.

Niki Tuuli sloot de dag af op een keurige vijfde plaats op de tijdlijst voor Luca Bernardi, Raffaele de Rosa, Federico Fuligni, Hannus Soomer en Manuel Gonzalez.

De gehele top tien reed hun snelste ronde tijdens de tweede en afsluitende testdag, de samengestelde tijdlijst is derhalve een kopie van bovengenoemde uitslag.

Volledige rondetijden dag 1-2: WorldSSP_Catalunya_Test_EOD2

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter