Het Donington Park circuit ondergaat momenteel een flinke metamorfose. Een nieuw restaurant, nieuwe tribunes, een nieuw kantorencomplex en diverse nieuwe publieksvoorzieningen moeten ervoor zorgen dat het historische Britse circuit zich de komende jaren weer kan meten met de overige bekende circuits in het Verenigd Koninkrijk.

In 2017 wisselde het Donington Park circuit van eigenaar. De bekende MotorSport Vision Group (MSV) kocht het historische Britse circuit en maakte bij de aankoop al bekend dat men voor de toekomst grote plannen had. De nieuwe eigenaar liet er geen gras over groeien en inmiddels zijn de eerste stappen al gezet. Zo is er al een begin gemaakt met de werkzaamheden om de faciliteit te upgraden voor zowel toeschouwers als deelnemers en de toeschouwerscapaciteit van het circuit te verhogen.

Eén van de grootste veranderingen op en rondom het circuit zal de bouw van een nieuw restaurant, bar en café in het hart van de locatie zijn, evenals een nieuw circuitkantoor dat naast het Formula E complex zal komen met uitzicht op de paddock bij de ingang. Aan de buitenkant van de bekende Hollywood bocht zal een nieuwe tribune worden gebouwd, die onafgebroken uitzicht biedt van voor de Redgate bocht tot aan de Craner Curves en verder, via Starkeys en de Schwantz Curve.

De bestaande paddockingang wordt vernieuwd en tevens de hoofdingang van het circuit. Andere verbouwingen zijn onder meer het verharden van Paddock 3 en het aanleggen van stroom- en watervoorzieningen in dit paddockgedeelte. Bestaande toiletgebouwen in de drukste toeschouwersgebieden worden volledig afgebroken en vervangen door grotere, modernere voorzieningen, waaronder capaciteitsverhoging, verbeterde babyverzorgingsfaciliteiten en toegang voor gehandicapten.

Als laatste zullen de bekende blauw/witte kleuren van o.a. de curbstones verdwijnen en worden vervangen door de herkenbare rood/wit/zwarte kleurencombinatie, de herkenbare kleurencombinatie die door MotorSport Vision (MSV) gehanteerd wordt op al hun circuits.

Naast races voor het British Superbike kampioenschap is ook het World Superbike kampioenschap jaarlijks te gast op het Donington Park circuit. De Britse ronde van het op productiemachines gebaseerde kampioenschap zal komend seizoen van 25 t/m 27 mei worden verreden in Donington. De verwachting is dat de genoemde werkzaamheden op dat moment grotendeels gereed en afgerond zullen zijn.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen