Dorna CEO Carmelo Ezpeleta: ‘We willen een normale 2021 MotoGP kalender’

101
carmelo-ezpeleta
Carmelo Ezpeleta tijdens de GP van Australie in 2019 | Foto credit: Russell Colvin

Dorna Sports werkt achter de schermen hard aan een ‘normale’ 2021 MotoGP kalender, dit heeft Dorna CEO Carmelo Ezpeleta afgelopen weekend in Le Mans bekend gemaakt. Met andere woorden, een kalender van maart tot november met zoals de afgelopen jaren het openingsweekend in Qatar en het finale weekend in Valencia.

Normaalgesproken verschijnt er medio augustus vaak al een eerste nieuwe voorlopige MotoGP kalender voor het seizoen erop. Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus is dit jaar alles anders, zo ook het verschijnen van een eerste voorlopige MotoGP kalender voor het komende seizoen.

In juli kon het 2020 MotoGP seizoen ondanks de Covid-19 situatie weliswaar hervat worden, zij het onder strenge voorwaarden waaronder een beperkt aantal werkzame personen in de paddock, zonder mediavertegenwoordigers en veelal zonder publiek op de tribunes. Er werd door Dorna een ‘beschermende bubbel’ welke beschreven werd in een maar liefst 40 pagina’s tellend protocol.

Het strenge protocol blijkt tot nu toe te werken en de enkele positieve gevallen werden meteen waargenomen waarna de betreffende personen meteen werden geïsoleerd om verdere besmettingen te voorkomen. Dorna’s aanpak blijkt dus naar behoren en ieders tevredenheid te werken. Voor Dorna CEO Carmelo Ezpeleta voldoende redenen om deze aanpak vooralsnog en bij een eventuele tweede internationale Covid-19 golf in stand te houden en te werken aan een ‘normale’ 2021 MotoGP kalender.

Tijdens de SHARK Helmets Grand Prix de France sprak de Dorna baas in een interview met het Franse Canal+ voor het eerst openlijk over de plannen voor komend seizoen, plannen die vanzelfsprekend afhangen van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie in Europa en de rest van de wereld tijdens de komende wintermaanden.

Carmelo Ezepeleta: “Het heeft geen zin om nu al een ​​kalender te formaliseren die de komende maanden weer zou kunnen veranderen. Maar het is de bedoeling om zo snel als mogelijk weer naar een normale situatie terug te keren. Veel zal echter afhangen van de beschikbaarheid van een effectief vaccin om het leven weer op te kunnen pakken zoals voorheen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor ons wat betreft een nieuwe kalender, maar het belangrijkste is dat we hebben kunnen aantonen dat we ondanks deze pandemie overal konden rijden, en dat onze paddock veilig was. Een eerste concept van de MotoGP-kalender voor 2021 is klaar, maar we zullen nauw samenwerken met de Formule 1 om te veel overlappende datums te voorkomen. We hebben al veel onderlinge afspraken gemaakt… Maar hoe dan ook, het idee en ons streven is om komend seizoen een MotoGP ​​kalender te hebben die zich over acht maanden uitstrekt en teruggaat naar een kalender zoals we die de afgelopen jaren gewend waren.”

Wanneer Dorna Sports een eerste voorlopige 2021 MotoGP kalender als concept naar buiten zal brengen is nog niet bekend, veel zal ongetwijfeld afhangen hoe de ontwikkelingen de komende tijd zich zullen ontwikkelen omtrent de verwachte tweede internationale Covid-19 golf.

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App