Dorna en BMW onthullen nieuwe 2021 MotoGP safety cars

2523
bmw-safety-cars-1
2021 BMW M Safety Cars | foto© BMW

Het aankomende MotoGP seizoen zullen er tijdens de Grand Prix weekenden een aantal nieuwe BMW safety cars te zien zijn. Het gaat hier echter niet alleen om een aantal nieuwe modellen zoals de M3, M4 en de vernieuwde M5 maar tevens om een aantal verrassende nieuwe kleuren.

Terwijl op het Losail International Circuit in Qatar de laatste MotoGP testdagen voorafgaand aan het 2021 MotoGP seizoen plaatsvinden heeft BMW de nieuwe safety cars gepresenteerd welke komend seizoen ingezet gaan worden binnen het MotoGP wereldkampioenschap.

Al sinds 1999 levert de Duitse autofabrikant safety cars binnen het MotoGP wereldkampioenschap en dat is dit jaar niet anders.BMW levert dit seizoen drie verschillende auto’s en een motorfiets. Voor het 2021 seizoen gaat het om een M3, M4, M5 CS en een BMW M 1000 RR motorfiets. De auto’s en motorfietsen zullen voor het eerst in levende lijve te zien tijdens de openingsronde van seizoen in het weekend van 24 t/m 26 maart aanstaande in Qatar.

Als de MotoGP is gearriveerd in Europa volgt er een stoelendans. Vanaf 18 april in het Portugese Portimão nemen de BMW M8 Competition Coupe Safety Car, M8 Competition Gran Coupe Safety Car en een X5 M Medical Car het over. De M 1000 RR motorfiets blijft wel.

Aan het uiterlijk zien we natuurlijk de safety car verlichting en speciale clips voor de motorkap afsluiting. In het interieur mist de achterbank en werd een rolkooi gemonteerd. Verder hebben de auto’s vierpuntsgordels en een aangepast uitlaatsysteem.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er niet gekozen voor een klassieke livery. In plaats daar van zijn de auto’s uitgerust in kleuren zoals ze ook kunt bestellen bij de dealer. De M3 Competition Sedan Safety Car is uitgevoerd in Frozen Grey Dark Metallic, de M4 Competition Coupe Safety Car in São Paulo Yellow en de M5 CS Safety Car in Frozen Deep Green Metallic.

Handige links Official MotoGP Test Qatar 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter