Dovizioso verliest weddenschap en zet ‘Unemployed’ op zijn pak

155
Andrea Dovizioso - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Afgelopen weekend reed Andrea Dovizioso de Grand Prix van Emilia Romagna met een enigszins aangepast logo achterop zijn overall. De Italiaan had zijn normale ‘Undaunted’ logo veranderd naar ‘Unemployed’ waarmee hij doelt op het feit dat hij voor 2021 nog steeds geen contract heeft getekend.

Andrea Dovizioso zorgde afgelopen weekend voor lachende gezichten op de paddock, behalve misschien bij het management van Ducati. Op vrijdagmiddag werd de Italiaan gespot met een ander logo dan gebruikelijk achterop zijn leren overall. Sinds dit jaar heeft Dovizioso zijn oude logo ‘DesmoDovi’ vervangen voor ‘Undaunted’ waarmee hij wil laten zien dat hij in 2020 onverschrokken is en geen uitdaging uit de weg zal gaan.

Een oplettende fotograaf had op vrijdag een foto gemaakt van Dovizioso waarop te zien was dat hij het bestaande logo had aangepast naar ‘Unemployed’, doelend op het feit dat de Ducati coureur voor 2021 nog geen contract heeft. Lang werd er onderhandeld met Ducati maar de partijen kwamen er niet uit waardoor Dovizioso besloot om de knoop door te hakken en de relatie met de Italiaanse motorenfabrikant te beëindigen.

Er wordt veel gesproken over een overstap naar Aprilia maar de fabriek uit Noale heeft al vaker aangegeven dat ze eerst wachten op de uitkomst van het proces van Andrea Iannone. De Italiaan staat op 15 oktober terecht bij het CAS waar besloten wordt of zijn schorsing van 18 maanden wordt opgeheven of verlengd naar vier jaar. Aprilia zal ongetwijfeld graag beschikken over de diensten van Dovizioso die een schat van ervaring meeneemt vanuit Ducati maar ook al ervaring heeft op de Yamaha en de Honda.

Andrea Dovizioso: “Ik heb er met opzet niets over gezegd want ik wilde zien wie het het eerst zou opvallen. Het was een weddenschap met mijn vrienden. Voorafgaand aan het eerste raceweekend hier op Misano zeiden ze: “Als je na het weekend bovenaan staat in het kampioenschap moet je dat op je pak zetten.” Ik dacht: “Ja hoor, geen probleem!” omdat ik niet had verwacht dat ik echt eerste zou staan en dus kan ik er niet onderuit komen om het te doen. Het was gewoon als grap bedoeld, volgens mij is die wel geslaagd.”

Ondanks twee teleurstellende races op het Misano World Circuit Marco Simoncelli met een zevende en achtste plaats staat Andrea Dovizioso dus nog steeds aan de leiding in het kampioenschap met 84 punten. Kort daarachter staan Yamaha coureurs Fabio Quartararó en Maverick Viñales met 83 punten, Joan Mir volgt met 80 punten. De Italiaan was niet tevreden over zijn race maar verwacht dat de verhoudingen heel anders zullen zijn komend weekend in Barcelona.

“Het is nog een grotere verrassing dan vorige week om nu nog steeds aan de leiding te staan in het kampioenschap. Het is echt een vreemd kampioenschap maar we kunnen met deze race in ieder geval niet tevreden zijn. We verloren al veel plaatsen in de eerste ronde, er gebeurde van alles in de beginfase van de race. Ik had niet de snelheid om weer verder naar voren te komen. Ik kon wel iets meer pushen dan in het eerste weekend op Misano maar ik kan nog steeds niet rijden op de manier zoals ik dat eigenlijk zou moeten doen, daar kan ik niet blij mee zijn. We leggen de focus nu weer op het volgende raceweekend en ik denk dat het daar een compleet ander verhaal gaat zijn. De lay-out is anders maar vooral het gripniveau zal heel anders zijn dan hier en ik ben dan ook benieuwd hoe het voor ons zal gaan.”

Komend weekend wordt de volgende Grand Prix alweer verreden, ditmaal reist de MotoGP paddock af naar het Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App