Drie keer winst voor Jerry van de Bunt op de Slovakiaring

508
jerry-van-de-bunt
V.l.n.r. Galip Satici, Johann Karl (Duitsland), Jerry van de Bunt

Het eerste FIME Supermono event van 2019 vond afgelopen weekend plaats op de Slovakiaring (SK). Winst was er voor Jerry van de Bunt, de Nederlander was oppermachtig en schreef op het Slowaakse circuit alle drie races op zijn naam.

Dit seizoen zijn er drie FIME Supermono events met elk drie wedstrijden. Deze wedstrijden worden verreden tijdens de evenementen van de Alpe Adria Cup. Afgelopen weekend stond op de Slovakiaring het openingsweekend op het programma.

Jerry van de Bunt werd de grote winnaar, hij wist op zijn Rotax met overmacht zowel de eerste – de tweede race als ook de kortere Sprintrace op zijn naam te schrijven.

Van de Bunt’s grootste concurrent in het veld, Josef Frauenschuh uit Oostenrijk – tevens de Cup-winnaar van 2018 – had dit weekend zoveel pech dat de vooraf te verwachten battles achterwege bleven. De eerste wedstrijd op zaterdag, een wedstrijd over negen ronden werd samen met de dit seizoen nieuwe Honda Dunlop Talentcup gereden, wat een genot was om naar te kijken. Tijdens deze wedstrijd viel met name de Nederlands/Turkse Galip Satici op die voor het eerst op zijn Moto3 machine deelnam aan de Supermonocup en als vijfde over de finish kwam.

Dit gaf hem zo’n boost dat in de tweede wedstrijd het podium (derde plaats) een feit werd. In de derde wedstrijd wist hij een mooie vierde plaats te behalen.

Helaas moest het Nederlandse HTS Racingteam dit eerste weekend verstek laten gaan, omdat tijdens hun voorjaarstraining in Calafat door een brandstof lekkage de oorzaak hun motor geheel is uitgebrand. Het kost dit hogeschool-team tijd en geld om een nieuwe competitieve motor op te bouwen.

Volledige uitslagen:  Kwalificaties  |  Race 1  |  Sprint race  |  Race 2

Het tweede Supermono evenement is in het weekend van 01 en 02 juni op het TT Circuit Assen.